Un urs a fost găsit mort, marţi, la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita, autorităţile constatând că animalul a fost descoperit în apropierea zonei unde mai mulţi ciobani au fost atacaţi un urs în urmă cu zece zile. Atunci, un tânăr a murit şi un alt bărbat a fost rănit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Judeţene Harghita, marţi, Poliţia Municipiului Topliţa a fost sesizată telefonic, de către reprezentanţii Ocolului Silvic Broşteni, judeţul Suceava, despre faptul că un paznic de vânătoare ar fi găsit un urs decedat, într-o zonă împădurită, aflată în apropierea limitei cu judeţul Harghita. 
 
"La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, fiind contactată şi Direcţia Sanitar Veterinară, pentru verificarea sesizării, iar în cazul confirmării acesteia, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor decesului ursului şi luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis IPJ Harghita. 
 
Zona unde a fost găsit ursul decedat este în apropierea celei în care au fost atacaţi trei ciobani, în urmă cu zece zile. Un bărbat de 26 de ani şi-a pierdut viaţa atunci. Un urs a atacat o bovină în zona unei stâni, iar bărbatul respectiv şi alţi doi colegi au încercat să îl alunge. Un alt bărbat a fost rănit în urma evenimentului respectiv.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.