Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a scris pe Facebook, după ce anunţase că a reuşit să îşi programeze pe părinţii pentru vaccinarea împotriva COVID-19, folosind plaftorma dedicată, iar aceasta a funcţionat bine, că se pare că a evaluat ”parţial greşit” şi a admis că, pe lângă cei 190.000 de oameni care s-au programat cu succes au fost foarte mulţi cărora această acţiune le-a luat foarte mult timp sau care nu au reuşit. Ministrul a anunţat că sâmbătă va lua legătura cu cei de la STS şi de la Comitetul Naţional pentru Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), pentru rezolvarea situaţiei. În aproximativ o oră, postarea sa referitoare la faptul că a reuşit să-şi înscrie părinţii pentru vaccinare a strâns sute de comentarii, multe dintre ele critice la adresa modului de funcţionare a platformei de înregistrare pentru vaccinarea anti-COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Vlad Voiculescu anunţă că, după Bucureşti. nici la Cluj nu mai sunt locuri pentru cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID

UPDATE -  ”Se pare că am evaluat parţial greşit. Am citit câteva sute de comentarii şi reacţii, am vorbit cu cunoscuţi şi am încercat să îi ajut pe câţiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (şi probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alţii înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur şi simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine (n.r. - sâmbătă) voi lua legătura cu cei de la STS şi CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a scris apoi pe Facebook ministrul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că a reuşit să îi programeze pe părinţii săi pentru vaccinarea împotriva COVID-19, folosind plaftorma dedicată, iar aceasta a funcţionat bine. "Vor mai fi disfuncţionalităţi? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în faţa voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este", a completat el. În aproximativ o oră, postarea a strâns sute de comentarii, multe dintre ele critice la adresa modului de funcţionare a platformei de înregistrare pentru vaccinarea anti-COVID.

"Tocmai mi-am programat părinţii pentru vaccinare. Platforma a funcţionat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncţionalităţi? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în faţa voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme şi pentru a îmbunătăţi platforma", a scris Voiculescu pe Facebook, vineri seară.

El a reiterat că trebuie ţinut cont de faptul că nu sunt doze de vaccin "la discreţie", iar "părinţii şi bunicii noştri dar şi cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate".

"În ceea ce priveşte organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine - au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul - are deja 6 centre pe 7 fluxuri - s-au menţinut centrele din spitale şi s-au înfiinţat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari şi medici din spitale. Omul sfinţeşte locul!", a subliniat Voiculescu.

Cea a de a doua etapă a vaccinării anti-COVID, pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru cele cu boli cronice şi pentru cele care lucrează în domenii esenţiale a fost lansată vineri, preşedintele Klaus Iohannis fiind primul care s-a vaccinat.

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID a fost, vineri, după ora 15.00, în curs de actualizare şi nu s-a blocat din cauza numărului mare de utilizatori, ci pentru că se face transferul serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa l pe varianta actualizată pentru etapa a ll-a, a transmis Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Ulterior, STS a precizat că procedura s-a încheiat, iar platforma poate fi accesată la nivel naţional. "Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze", a arătat STS.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.