Un incendiu a izbucnit, marţi, la o dubiţă aflată pe o stradă în Râmnicu Vâlcea. Incendiul a fost urmat de o explozie, două persoane, care nu erau ocupanţi ai maşinii, fiind rănite. De asemenea, o persoană a făcut atac de panică. ISU Vâlcea a aprecizat că dubiţă se afla un tub de oxigen şi un tub de acetilenă, dar nu se ştie deocamdată cum s-a produs explozia. 17 maşini şi geamurile de la trei blocuri au fost afectate. IPJ Vâlcea a transmis că a fost deschis dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze (acetilenă) în interiorul autovehiculului de la scânteile produse in urma utilizării închiderii centralizate”, a prcizat ISU Vâlcea.

Cele două tuburi nu au explodat, ele au fost închise şi predate poliţiei.  

UPDATE: ISU Vâlcea a transmis, marţi, că în urma evenimentului au fost afectate 17 autovehicule, iar cel la care a avut loc explozia a fost distrus.

De asemenea, au fost afectate apartamente - geamuri sparte, elemente de protecţie desprinse - de la 3 blocuri.

Explozia a avut loc în momentul în care şoferul dubiţei a vrut să deschisă maşina cu telecomanda. Bărbatul a fost aruncat la câţiva metri distanţă.

Dubiţa Se afla în zonă pentru efectuarea unor lcurări.

UPDATE: ”Astăzi,  în jurul orelor 10:30, un bărbat a apelat la 112 precizând faptul că, în spatele unui bloc din Râmnicu Vâlcea, arde o dubiţă. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au  deplasat la faţa locului constatând, din primele verificări, o dubiţă încărcată cu butelii de oxigen ar fi explodat, accidental. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri in cadrul ISU Valcea, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea şi echipaje ale ambulanţei, care au acordat îngrijiri medicale pentru trei persoane, fiind ulterior transportate la spital”, a precizat IPJ Vâlcea. 

Sursa citată a precizat că a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpa, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

ISU Vâlcea a precizat că în prezent se intervine pentru eliminarea cioburilor aflate în echilibru precar de la ferestrele apartamentelor afectate de suflul exploziei.

UPDATE: ”În urma evenimentului sunt 3 victime conştiente - (1 cu arsuri, 1 rănită de suflul exploziei, 1 cu atac de panică). Din informaţiile preliminare, suflul exploziei a afectat atât apartamentele de la un bloc din vecinătate (geamuri sparte)”, a transmis IGSU. 

Pentru gestionarea situaţiei intervin 2 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 1 echipaj CBRN, 1 ambulanţă SMURD şi 2 ambulanţe SAJ.
 
La acest moment, incendiul este lichidat, se efectuează răcirea zonei respective.

ISU Vâlcea a precizat că în dubiţă se afla un tub de oxigen şi un tub de acetilenă, dar nu se ştie deocamdată cum s-a produs explozia. În urma evenimentului, şi şase maşini au fost avariate. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Pompierii din Vâlcea intervin, marţi, la un incendiu a izbucnit la o dubiţă aflată pe o stradă în Râmnicu Vâlcea. Incendiul a fost urmat de o explozie. 

Pompierii ntervin cu mai multe autospeciale.

Două persoane, care din primele informaţii nu erau ocupanţi ai maşinii, au fost rănite şi au fost transportate la spital. 

De asemenea, o persoană a făcut atac de panică, dar a refuzat să fie dusă la spital. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.