Trei salvamontişti au fost surprinşi de avalanşă, vineri, în judeţul Suceava, în apropiere de Vârful Pietrosu. Echipele de salvare au găsit un bărbat şi o femeie, care însă era în stare de inconştienţă. Bărbatul rănit a fost preluat de echipajele medicale care îl vor transporta la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, iar femeia a fost declarată decedată, după o oră în care s-au efectuat manevre de resuscitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 23:40 - Suceava: Bărbatul rănit în avalanşa produsă în Munţii Călimani, preluat de echipajele medicale. Femeia a fost declarată decedată

Bărbatul rănit în avalanşa produsă, vineri, în Munţii Călimani din judeţul Suceava a fost preluat de către echipajele medicale care îl vor transporta la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Între timp, femeia găsită în stare de inconştienţă a fost declarată decedată, după o oră în care s-au efectuat manevre de resuscitare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, bărbatul rănit în avalanşa produsă în Munţii Călimani a ajuns la echipajul SMURD, după ce a fost transportat trei kilometri prin munte.

I s-a acordat primul ajutor şi va fi transportat până la o Ambulanţă cu medic care-l va prelua şi-l va duce la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava.

Între timp, femeia care a fost găsită în stare de inconştienţă a fost declarată decedată, după o oră în care s-au efectuat manevre de resuscitare.

Căutările în zona montană continuă, fiind implicate zeci de persoane - militari, jandarmi, pompieri, salvamontişti şi pădurari, cu 10 autospeciale, 2 autosenilate, o ambulanta SMURD, un cuplu chinotehnic si mai multe autoturisme de teren.

Zona este abruptă, fără semnal de telefonie, comunicarea realizându-se cu ajutorul telefoanelor satelitare.

UPDATE 20:47 - Încă o persoană surprinsă de avalanşa din Suceava a fost găsită; este o femeie inconştientă

Încă una dintre persoanele surprinse de avalanşa din Suceava a fost găsită. Este vorba despre o femeie în stare de inconştienţă, fiind efectuate manevre de resuscitare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, încă una dintre persoanele surprinse de avalanşa din Munţii Călimani a fost găsită. Este vorba despre o femeie, care este inconştientă.

La ora transmiterii acestei ştiri se fac manevre de resuscitare pentru salvarea ei.

Echipele de intervenţie continuă căutările pentru a descoperi şi cea de-a treia persoană, un bărbat, zona fiind luminată cu generatoare. 

UPDATE 19.51 - Unul dintre salvamontiştii surprinşi de avalanşă a fost găsit în viaţă

Unul dintre salvamontiştii surprinşi, vineri, de avalanşă în judeţul Suceava a fost gasit de echipele de căutare. Bărbatul este în viaţă, fiind cooperant. Despre celelalte două persoane - un bărbat şi o femeie - nu există deocamdată informaţii, dar căutările continuă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, unul dintre salvamontiştii surprinşi, vineri, de avalanşă în Munţii Călimani a fost găsit în viaţă.

Bărbatul este conştient şi cooperant, fiind pregătit pentru coborâre din zona montană. Ca să ajungă la echipajul SMURD, salvamontistul trebuie cărat de către colegi pe o distanţă de trei kilometri.

Deocamdată, despre celelalte două persoane - un bărbat şi o femeie - nu există informaţii, dar căutările continuă, zona fiind iluminată cu generatoare.

Pentru salvarea celor trei persoane surprinse de avalanşă intervin, în echipe mixte, 46 de pompieri, 9 jandarmi, 14 salvamontisti, 2 lucratori de la Rezervatia Calimani şi cinci lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei.

Se acţionează cu nouă autospeciale, două autosenilata, o ambulanta SMURD, un cuplu chinotehnic si mai multe autoturisme de teren.

Trei salvamontişti au fost surprinşi de avalanşă, în Munţii Călimani

Trei salvamontişti au fost surprinşi de avalanşă, vineri, în Munţii Călimani, în zona denumită Valea Hăitii, în apropiere de Vârful Pietrosu.

Din primele informaţii, doi dintre aceştia ar fi acoperiţi de zăpadă, iar unul a reuşit să sune şi să-şi alerteze colegii.

Se pare că cei trei salvamontişti ar fi vrut să arboreze tricolorul pe Vârful Pietrosu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.