Traficul a fost blocat, joi, pe Transfăgărăşan din cauza căderilor de pietre şi aluviuni de pe versanţi. Mai mult de o sută de maşini au fost blocate în zonă, iar echipajele au intervenit pentru degajarea carosabilului, astfel încât maşinile să poată pleca. Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a anunţat că drumul rămâne închis până vineri dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, s-a deplasat în zona afectată şi a constatat că mai mult de o sută de maşini erau blocate în zonă. 

S-a acţionat cu utilaje, astfel încât drumul să poată fi degajat pe un sens, încât maşinile să poată pleca. 

”Circulaţia va fi închisă pe Transfăgărăşan, din acest moment şi până mâine dimineaţă, la ora 9! Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 2, în această noapte”, a mai transmis prefectul de Argeş. 

Potrivit acestuia, acţionează în zonă echipe de la Drumuri, 5 echipaje ISU Argeş şi 8 echipaje de poliţie. 

De asemenea, un echipaj SMURD a acordat îngrijiri unei persoane care circula cu motocicleta şi care a fost rănită de o piatră. 

”Persoana rănită, o femeie de cetăţenie poloneză, a primit îngrijiri de la echipajul SMURD şi a ales să îşi continue drumul fără a merge la spital. A fost rănită uşor”, a mai precizat prefectul. 
 
Acesta face apel la populaţie să nu se aventureze în zonă.
 
UPDATE: ”La acest moment, traficul este blocat pe ambele sensuri de mers. În jur de 50 de autoturisme sunt blocate în zonă, din primele estimări. Reprezentanţii Poliţiei Argeş  şi ai Poliţiei judeţului Sibiu au oprit alţi şoferi să înainteze. Din informaţiile actuale, nu sunt victime şi nici pagube materiale”, a transmis Prefectura Argeş. 
 
Sursa citată a precizat că în zonă se intervine cu reprezentanţii ISU Argeş, Drumuri Naţionale şi echpajul SMURD aflat la cota 2000.
 
La rândul lor, reprezdentanţii ISU Argeş au precizat că drumul a fost blocat în două zone şi se lucrează pentru degajarea aluviunilor pe un sens de mers, urmând să se poată circula alternativ pe acel sens.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În judeţul Argeş, pe DN 7C  Transfăgărăşan, tronson kilometric 56 - 63, precipitaţiile abundente recente au produs căderi masive de pietre de pe versanţi”, anunţă ​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Circulaţia rutieră este blocată de ambele sensuri de mers. Şi în prezent plouă, cu acumulare de apă şi aluviuni pe carosabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.