Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că în această zi vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar speră ca în zilele următoare ”să ne putem reveni”. ”Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru (...) Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a spus el. Tătaru a afirmat că este nevoie de precauţie, inclusiv din partea populaţiei, nu doar a medicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - El a menţionat că sunt 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

”Nu ne îngrijorează, ne îndeamnă în continuare la precauţie, dar precauţia nu o poate avea doar sistemul medical sau corpul medical în sine, trebuie să o aibă şi populaţia civilă”, a adăugat Tătaru.

El a mai spus că vor exista discuţii joi după-amiază, când este şi şedinţa de Guvern, menţionând că pot fi restricţii punctuale, la nivel de comunitate, focar.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac în continuare apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică”, a afirmat Nelu Tătaru, la ieşirea de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

El a spus că explicaţia creşterii numărului de cazuri zilnic stă în faptul că ”avem multe măsuri de relaxare, după cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după 10 zile sau cei cu simptome uşoare şi după cum aţi putut vedea şi dvs. Nerespectarea regulilor, în mare măsură, precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii şi a măsurilor de precauţie”.

”Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile în particular, fiecare locaţie este evaluate particulat, dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a explicat Tătaru.

Tătaru a menţionat că nu se poate vorbi despre o reinfectare la 14 zile.

”Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificăr de patogenie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie, avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări… Noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a spus el.

El a mai spus că virulenţa nu este aceeaşi, dar sunt peste 180 de cazuri în Terapie Intensivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.