Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, sâmbătă, instituirea stării de alertă în judeţul Vrancea, din cauza vremii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul situaţiei generate de fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a convocat în regim de urgenţă, în format online, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea”, a transmis, sâmbătă, Guvernul.

Sursa citată a precizat că, prin această măsură, se pun în aplicare acţiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forţelor de intervenţie, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenţei structurilor cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

Mai multe sectoare de drum din judeţul Vrancea sunt închise, din cauza zăpezii şi viscolului, care reduc considerabil vizibilitatea.

La ora 13.00, situaţia este următoarea: 

DRUMURI NAŢIONALE CU CIRCULAŢIE ÎNCHISĂ:

1. DN 2 Poşta Câlnău, judeţul Buzău – Slobozia Bradului, judeţul Vrancea;

2. DN 22 Brăila, judeţul Brăila – Râmnicu Sărat, judeţul Buzău;

3. DN 2C Costeşti – Padina, judeţul Buzău;

4. DN 23B Măicăneşti, judeţul Vrancea – limita judeţul Buzău;

5. DN 2N Bogza – Jitia, judeţul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăşti, judeţul Vrancea;

7. DN 23 Brăila, judeţul Brăila – Focşani, judeţul Vrancea;

8. DN 2R Jitia – Vintileasca, judeţul Vrancea;

9. DN 2L Tişiţa – Soveja, judeţul Vrancea;

10. DN 2M Odobeşti – Butucoasa, judeţul Vrancea.

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICŢIONAT (auto cu masa mai mare de 7,5 tone):

- DN 2 Obrejiţa - Adjud/VN;

- DN 2D Focşani - Greşu/VN;

- toate drumurile naţionale din judeţul Brăila, cu excepţia DN 22B, unde restricţia este permanentă, de 3,5 tone;

- în judeţul Galaţi, pe următoarele drumuri naţionale: DN 24D, DN 25 şi DN 26;

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICŢIONAT (auto cu masa mai mare de 4,5 tone):

- DN 24 Tişiţa/VN – Cosmeşti/GL;

- DN 11A Adjud-Vechi - Podu Turcului/VN;

DRUMURI CU TRAFIC RESTRICŢIONAT (auto cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2 în judeţul Buzău, pe tronsonul limita cu judeţul Ialomiţa – loc. Poşta Câlnău, circulaţia rutieră este permisă doar autovehiculelor cu masa totală maximă mai mică de 3,5 tone.

De asemenea, a fost restricţionat accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe DN 2 (E85), din localitatea Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, până la limita cu judeţul Buzău, pentru remedierea situaţiei din judeţul Buzău.

Porturile Midia şi Mangalia sunt închise atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic. Începând cu ora 13:00, au fost reluate manevrele în Porturile Constanţa Nord şi Sud.

Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele aflate sub atenţionările cod galben şi portocaliu, acţionându-se constant cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.