Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă, vineri, că încă o secţiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat, iar contractele pentru execuţia celor 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL - TEHNOSTRADE SRL a câştigat contractele pentru toate cele 3 loturi ale Autostrăzii FOCŞANI – BACĂU (95,9 km)”, a transmis, la rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.  

Pentru LOTUL 1 (Focşani-Domneşti Târg), cu o lungime de 35,60 km, valoarea de atribuire este de 2,354 miliarde de lei, fără TVA. 

Pentru LOTUL 2 (Domneşti Târg-Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km, valoare de atribuire este 2,485 miliarde de lei, fără TVA. 

Pentru LOTUL 3 (Răcăciuni-Bacău), cu o lungime de 21,52 km, valoare de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA. 

”Durata de executie a fiecarui contract este de 30 de luni, ceea ce înseamnă că în anul 2025 se va putea circula şi pe această secţiune a Autoastrăzii Moldovei (A7), a cărei construcţie este finanţată prin PNRR. Depinde însă cât de repede vom putea semna contractele, deoarece timp de 10 zile ne aflăm în perioada în care se pot depune contestaţii”, a mai transmis Cristian Pistol.  

Potrivit acestuia, Autostrada Buzău – Focşani face parte din Coridorul 3 – Bucureşti – Regiunea NE (Moldova) şi ”reprezintă una dintre priorităţile absolute la nivel naţional” 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Încă o secţiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat! Contractele pentru execuţia celor 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor român”, spune ministrul Transporturilor pe Facebook.

Grindeanu arată că, după semnarea documentelor, firma are la dispoziţie 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor:

Lotul 1 (Focşani - Domneşti Târg) -35,60 km -valoare: 2,35 miliarde de lei (fără TVA).

Lotul 2: (Domneşti Târg - Răcăciuni) -38,78 km -valoare:2,48 miliarde de lei (fără TVA),

Lotul 3: (Răcăciuni - Bacău) -21,52 km -valoare: 1,67 miliarde de lei (fără TVA)

”Pe traseul întregii secţiuni de autostradă Focşani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri şi pasaje. Îmi doresc să nu existe contestaţii, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanţată cu bani din PNRR”, mai spune Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.