Campania de vaccinare împotriva coronavirus a început, joi, la Sibiu, fiind vaccinate 135 de cadre medicale din mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Sibiu, dar şi din alte unităţi sanitare alocate centrului de vaccinare. Vaccinarea a început şi la Spitalul de Pediatrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Vaccinarea anti-COVID a început şi la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, astăzi, 31 decembrie 2020. Primii doi vaccinaţi au fost medici ai secţiei ATI a Spitalului: dr. Cosmin Dima (43 de ani) - Şeful Secţiei ATI şi dr. Alina Dragoman (35 de ani) - medic primar ATI”, a transmis, joi, Primăria Sibiu.
 
"Este un vaccin pe care l-am aşteptat de foarte mult timp, fiind singura soluţie împotriva acestei boli care ne macină de luni de zile. Vaccinul a fost complet nedureros şi încurajez pe toată lumea să se imuneze", a declarat dr. Alina Dragoman, medic primar ATI. 

La Spitalul de Pediatrie Sibiu sunt programate să fie vaccinate joi 55 de persoane din rândul personalului medical, urmând ca acţiunea să continue în perioada următoare.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Azi, 31 decembrie 2020, în cadrul centrului de vaccinare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a început campania de vaccinare anti-COVID-19.  În prima zi a campaniei de vaccinare au fost vaccinate un total de 135 persoane”, a transmis, joi, spitalul Judeţean Sibiu.

Cadrele medicale ale SCJU Sibiu vaccinate astăzi provin din mai multe secţii implicate în tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu SarsCov-2, după cum urmează: Secţia Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă, Unitatea de Primiri Urgenţe, Secţiile Clinice Medicale şi Secţia Clinică Boli Infecţioase.

De asemenea, au fost vaccinate şi cadre medicale din alte unităţi sanitare alocate centrului de vaccinare din cadrul SCJU Sibiu, care s-au programat online conform protocolului, pe platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, în corelare cu etapele de vaccinare.

În prima etapă sunt vaccinate persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat.

Campania de vaccinare va continua în zilele următoare, conform programărilor realizate de spital pentru proprii angajaţi respectiv conform programărilor online pentru celelalte unităţi sanitare alocate centrului din cadrul SCJU Sibiu.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.