Federaţia Sanitas a transmis, luni, că 60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt, fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari. Medicii sunt vacicnaţi în proporţie de 70%, potrivit unui studiu realizat de sindicalişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Celelalte categorii de personal medical din spitale (farmacişti, biologi, chimişti, fizioterapeuţi, kinetoterapeuţi etc.) sunt vaccinate în proporţie de peste 50%

”În ceea ce priveşte celelalte categorii de personal medical, respectiv farmacişti, biologi, chimişti, fizioterapeuţi, kinetoterapeuţi etc., mai mult de jumătate din numărul celor care lucrează în spitale au decis să se vaccineze – 53,81%. La aceştia se adaugă încă 5,12% care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile şi au un număr suficient de anticorpi care să le ofere un anumit nivel de imunizare şi să le permită amânarea deciziei de vaccinare. Aşadar, şi numărul de vaccinaţi din aceste categorii profesionale specifice sistemului medical se apropie de 60% (58,93%). 40,73% sunt, în continuare, nevaccinaţi”, a mai transmis Sanitas.

UPDATE: Potrivit studiului, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 70%, iar asistenţii medicali în proporţie de aproape 60%.

”Doar 28,42% dintre medici sunt nevaccinaţi; 68,52% sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); la aceştia se adaugă aproape 3 procente medici care au trecut prin boală în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată. Numai 0,22% dintre medici declară că au contraindicaţii la vaccinare”, a mai transmis Sanitas.

 

Federaţia Sanitas a precizat, de asemenea, că aproape 60% dintre asistenţii medicali care lucrează în spitale sunt fie vaccinaţi, fie au dezvoltat anticorpi în urma infectării cu SARS-CoV-2.

”Statistic, 55,28% dintre asistenţii medicali sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă, fie cu prima doză). La acestea se adaugă peste 4 procente (4,07%) asistenţi medicali care s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea, în cazul lor, mai poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. 40,36% din această categorie profesională nu s-au vaccinat, iar 0,29% declară că au contraindicaţii medicale la vaccinare”, au mai precizat sindicaliştii.

ŞTIRE NIŢIALĂ: Federaţia Sanitas a realizat un studiu privind vaccinarea personalului din spitalele publice din România.

”60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt, fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicaţii medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secţiune este foarte mic (sub 0,01%). Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ. 39,86% dintre cei angajaţi în spitalele publice au decis să amâne, cel puţin deocamdată, vaccinarea”, a transmis, luni, Federaţia Sanitas.

Potrivit sindicaliştilor, eşantionul reprezentativ cuprinde atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.).

La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară.

Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021.

Studiul vine în contextul în care autorităţile centrale vorbesc despre impunerea testării periodice pentru personalul nevaccinat din unităţile medicale cu teste pe care să ple plătească fiecare persoană în parte.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.