Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută, marţi, o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene afectată de cutremurele din 6 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE: DSU a transmis că aeronavele transportă bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament (corturi, saltele, paturi) şi produse alimentare, conserve, donate de statul român şi puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

”Bunurile materiale cu destinaţia Gaziantep vor fi preluate de OIM (ONU), care va asigura distribuirea lor la populaţia din zona de nord-vest a Siriei, iar cele predate la Beirut vor fi preluate de reprezentanţi ai ONU şi vor ajunge în Siria la Semiluna Roşie”, a transmis DSU. 
 
Instituţia precizează că sprijinul se acordă în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind acordarea de asistenţă internaţională Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

ŞTIRE INIŢIALĂ: În baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aeronavele militare transportă bunuri materiale donate de statul român.

Aeronavele au decolat, marţi dimineaţă, din Baza 90 Transport Aerian.

Una dintre aeronave zboară pe ruta Otopeni - Gaziantep (Turcia), iar cealaltă va avea ca destinaţie oraşul Beirut (Liban).

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.