Conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită rectorului şi prorectorului Academiei de Poliţie, plasaţi sub control judiciar pentru instigare la şantaj, să demisioneze. Conducerea interimară a instituţiei este asigurată de prorectorul Veronica Stoica. Prorectorul Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" Mihail Marcoci şi-a anunţat vineri demisia. "Mi-am dat demisia, am avut o discuţie cu doamna ministru de Interne. (...) Nu am făcut niciun fel de presiuni asupra ofiţerului.(...) Eu nu am avut niciun fel de relaţie apropiată cu acel tânăr ofiţer. La un moment dat, nici nu ştiam cum îl cheamă. Nu a studiat la specializările mele", a declarat Mihail Marcoci. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunţat câ, atât rectorul Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, cât şi prorectorul Mihail Marcoci au demisionat din funcţie. ”MAI depune eforturi ca Academia de Poliţie să fie o instituţie care promovează integritatea”, a transmis Dajbog, care a apreciat că tinerii care aleg să studieze la Academia de Poliţie o fac din cauza reputaţiei impecabile a unităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne: Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie au demisionat; MAI depune eforturi ca Academia de Poliţie să fie o instituţie care promovează integritatea

”Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, de punere în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Iacob Adrian, şi prorectorul Marcoci Petrică-Mihail. În aceste condiţii, comanda Academiei de Poliţie va fi asigurată până la împuternicirea unui nou rector şi a unui nou prorector de către prorectorul Veronica Stoica”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa citată a precizat că, în conformitate cu art. 2721 alin. 2 din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, Iacob Adrian şi Marcoci Petrică-Mihail vor fi puşi la dispoziţie.

”Raportat la gravitatea faptelor pentru care sunt cercetaţi şi la prejudiciul de imagine adus instituţiei, precum şi la calitatea şi conduita impuse de lege pentru poliţişti, conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită celor doi ofiţeri să-şi prezinte cererile de demisie. Având în vedere principiul autonomiei universitare, procedura demiterii de către ministru nu este posibilă în acest context, însă o decizie de eliberare din funcţie se poate lua prin vot de către Senatul universităţii. O analiză a situaţiei create la nivelul Academiei de Poliţie este aşteptată şi din partea Senatului universităţii”, se mai arată în comunicatul MAI.

MAI condamnă ”orice act de intimidare sau de ameninţare din partea vreunui angajat al ministerului şi îşi exprimă toleranţa zero faţă de astfel de fapte”.

”Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile specializate ale Poliţiei Române, a colaborat cu DNA în acest caz încă de la primirea sesizării depuse de jurnalistul ameninţat şi va acorda în continuare sprijin procurorilor pentru finalizarea cazului”, au mai transmis oficialii Ministerului.

Rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi prorectorul aceleiaşi instituţii, Petrică-Mihail Marcoci, au fost plasaţi sub control judiciar de către DNA pentru instigare la şantaj. Cei doi au determinat un angajat al instituţiei să-i remită jurnalistei Emilia Şercan mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.