Candidatul propus pentru funcţia de ministru al sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, că certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, însă trebuie introdus n momentul oportun, pentru a nu fii văzut ca un instrument opresiv. ”Dacă vreţi să avem sărbători fericite, trebuie să ne protejăm vârstnicii din familie”, a transmis Rafila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Alexandru Rafila a primit aviz favorabil, cu 26 de voturi ”pentru” şi 10 ”împotrivă”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Certificatul verde este un instrument  care salvează vieţi, dar trebuie introdus într-un moment oportun”, a afirmat, miercuri, Alexandru Rafila, explicând că nu este împotriva introducerii certificatului în anumite domenii de activitate.  

Rafila a făcut apel la vaccinare: ”Dacă vreţi să avem sărbători fericite, trebuie să ne protejăm vârstnicii din familie, să-i vaccinăm şi să avem sărbători liniştite”.  

Candidatul pentru funcţia de ministru a precizat că, în lipsa vaccinării, ar fi existat mult mai multe decese şi mult mai multe persoane cu sechele post-COVID, cu mult mai multe decât cele care au avut reacţii adverse considerate severe. 

 Rafila a explicat că România va avea o provocare consistentă să asigure recuerarea pentru pacienţii cu grave sechele post-COVID. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.