Zeci de pensionari protestează, miercuri, în parcul din centrul oraşului Ploieşti, în faţa sediului Prefecturii Prahova, ei fiind nemulţumiţi de neaplicarea legii care prevede majorarea cu 40 de procente a punctului de pensie. Proteste au avut loc şi la Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Aproximativ 30 de pensionari şi peste 50 de poliţişti şi salariaţi afiliaţi Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii Buzău pentru respectarea legii în România.

”Încă un protest la care participăm şi vor mai fi şi altele. În ceea ce priveşte pensiile este fals pusă problema. Recalcularea este prevăzută în Lega 127 care trebuie să aibă aplicabilitate din septembrie anul acesta. (...) Dacă nu sunt bani la Bugetul de Stat de ce scutim băncile de datorii, de ce rambursăm TVA la anumite firme?", a declarat preşedintele CNSLR Frăţia Buzău, Cornel Radu.

Ulterior, în faţa Prefecturii Buzău şi-au făcut apariţia poliţiştii şi salariaţii afiliaţi Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa. 50 de poliţişti în civil au scandat în faţa Prefecturii cerând respect şi respectarea legilor.

”Mesajul nostru este către tot ce înseamnă autoritate în acest judeţ şi în toate judeţele pentru că în aceste judeţe sunt fraţii noştri români", a spus comisar-şef Marius Ionescu preşedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual  din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor venit special de la Bucureşti pentru a participa la protestul poliţiştilor buzoieni.

La rândul său, preşedintele filialei Buzău a SNPPC, Vasile Biţa, a declarat că poliţiştii nu doresc majorări salariale, ci doar respect.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Protestul care are loc în centrul Ploieştiului a început la ora 11.00 şi este programat a dura două ore. 
 
Vasile Robescu, reprezentant al uneia dintre asociaţiile de pensionari care participă la protest, a declarat pentru News.ro că vârstnici solicită aplicarea legii votate în Parlament care prevede majorarea punctului de pensie cu 40 la sută. 
 
La ora transmiterii acestei ştiri acţiunea este în desfăşurare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.