Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a epuizat în opt minute, iar Ministerul Mediului a anunţat că au fost generate 33.877 de vouchere. Mai mulţi utilizatori reclamă că aplicaţia s-a blocat. "Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice", au afirmat reprezentanţii ministerului. STS a precizat că întârzierile au fost la nivelul aplicaţiei, care a fost dezvoltată de o firmă privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Biroul de presă al STS a precizat că aplicaţia utilizată de către Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. 

"Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicaţiei, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site. STS a semnalat situaţiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM şi oferă suport tehnic pentru remedierea acestora. Pentru programul Rabla pentru electrocasnice, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituţiei, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă", a transmis STS.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Ministerului Mediului, în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice au fost generate 33.877 de vouchere: 19.183 pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Astfel, ultimul voucher a fost generat la ora 10.08.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au arătat că unii utilizatori au întâmpinat probleme din cauza "traficului uriaş".

"Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice. Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut", au afirmat aceştia, menţionând că în etapa de săptămâna trecută nu au fost probleme. 

Mai mulţi utilizatori au reclamat însă că sistemul s-a blocat şi nu au putut genera voucherele înainte de epuizarea bugetului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.