Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean Buzău au demarat anchete, după confirmarea cu infecţie cu coronavirus a unei paciente care a fost internată într-o secţie a spitalului timp de 7 zile. Întreg personalul a fost testat şi nu se mai fac internări. DSP Buzău a anunţăt că încă trei pacienţi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: DSP Buzău a anunţat că încă trei bătrâni cu multiple comorbidităţi, pacienţi de pe Secţia Interne a Spitalului Judeţean Buzău, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

În urma anchetei epidemiologice, Direcţia de Sănătate Publică anunţă că pacienta de 87 de ani nu ar fi părăsit salonul în care era internată, iar personalul medical a purtat tot timpul echipament de protecţie.

Cu toate acestea, încă trei pacienţi din totalul de 32 internaţi în aceeaşi secţie au fost confirmaţi pozitiv. Este vorba despre o femeie de 88 de ani şi doi bărbaţi, de 68 şi 71 de ani.

Din testele prevelate la cele 6 cadre medicale din tura de noapte niciunul nu a ieşit pozitiv. Duminică au fost testaţi şi ceilalţi angajaţi ai secţiei, iar rezultatele sunt aşteptate în cursul după amiezii.

Tot duminică, DSP Buzău a anunţat că a identificat alţi patru pacienţi infectaţi cu COVID-19, toţi fiind contacţi ai unor cazuri confirmate din focarul din comuna Rîmnicelu. Este vorba despre doi bărbaţi de 44 şi 50 de ani, o femeie de 27 de ani şi o minoră de 12 ani toţi patru fiind asimptomatici.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean Buzău au demarat anchete, după ce a fost confirmată cu coronavirus o pacientă internată timp de şapte zile în Secţia Interne a Spitalului Judeţean Buzău.

Femeia a fost testată pentru că urma să meargă în azil, iar rezultatul a fost pozitiv.

A fost testat întreg personalul, dar şi mai mulţi pacienţi şi se aşteaptă rezultatele. Nu se mai fac internări, iar pe măsură ce vin testele pentru coronavirus, dacă ies nevative, pacienţii vor fi externaţi.

Este primul caz de coronavirus confirmat în cel mai mare spital din judeţul Buzău.

Buzăul are până în prezent 105 cazuri de infectare cu coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.