Primii doi pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timisoara, după ce au fost depistaţi cu coronavirus, au fost externaţi din unitatea medicală. Este vorba despre o femeie şi un bărbat de 38, respectiv 47 de ani. La nivel naţional se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura izolării la domiciliu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Până în acest moment, dintre persoanele care au fost confirmate cu COVID-19 (coronavirus), trei au fost declarate vindecate, toate trei fiind externate, a anunţat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică. 

Potrivit sursei citate, în acest moment, sunt internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată permanent de personal medical.

Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timişoara şi a bărbatului din Olt este bună, neavând simptome, iar a pacienţilor internaţi la Iaşi şi Cluj-Napoca este ameliorată faţă de momentul internării lor.

La nivel naţional se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Până la această oră au fost prelevate şi analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi spitalelor judeţene să demareze proceduri de licitaţii pentru achiziţionarea a câte unui aparat Real Time PCR în vederea creşterii capacităţii de testare, care în acest moment este realizată în 6 centre (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova).

”Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalităţile de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii numărul de telefon +4021.320.20.20”, au transmis autorităţile. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au anunţat că doi dintre pacienţii depistaţi pozitiv cu coronavirus au fost externaţi din spital.

Cei doi pacienţi sunt şi primii pacienţi din Timisoara infectaţi cu coronavirus. Este vorba despre femeia de 38 de ani care a venit în data de 20 februarie din Bergamo, Italia, cu avionul, dar şi de pasagerul care se afla lângă ea în avion, un bărbat de 47 de ani.

Femeia a fost depistată în 28 februarie, iar bărbatul în data de 3 martie.

În spital se mai află, în prezent, doi tineri pacienţi, ambii de 16 ani, colegi de clasă la un liceu din Timişoara, un băiat şi o fată. Băiatul este nepotul bărbatului de 47 de ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.