Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, după ce primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la depozitul de la Institutul Cantacuzino, din Capitală, că este un moment important şi că România va avea 10 milioane de doze de vaccin. Transportul cu vaccinuril a fost aşteptat de prim-ministrul Cîţu, şeful DSU Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi de ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: Prima persoană va fi vaccinată duminică, la Institutul ”Matei Balş”, dar mă interesează şi a doua persoană care se vaccinează, şi a treia persoană, şi a mia persoană care urmează să se vaccineze

 

 

UPDATE - Cîţu: Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie

Aş vrea să mulţumesc tuturor celor din Institut, au muncit şi ieri deşi a fost Crăciunul, au fost aici, s-au pregătit şi astăzi aţi văzut am primit primele doze din vaccin împreună şi aş vrea să accentuez acest lucru, campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în acelaşi timp în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe toată Europa şi în România campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile de când am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record va ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, sper eu. Bineînţeles în completarea măsurilor pe care deja le avem vaccinul vine doar să ajute acest lucru”, declarat prim-ministrul.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

El a precizat că duminică începe campania de vaccinare oficial, se va face primul vaccin, acum au sosit  primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze .

”România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că va avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie, iar în ceea ce priveşte informaţiile care trebuie să ajungă la populaţie, OUG 63 (n.r. - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare) o să fie completată pentru a continua şi cu această campanie vaccinare în mass-media.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Cutiile cu doze de vaccin au fost descărcate de militari, iar după intrarea în depozit, unde sunt păstrate la temperatura de - 80 de grade Celsius, vor fi trimise către centrele regionale.
FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin
Vaccinarea începe duminică, la ora 9:00, la spitalele ”Matei Balş” şi ”Victor Babeş”, în condiţiile în care primii vaccinaţi sunt medicii şi asistentele din prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19.
FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin
Transportul cu vaccinurile a intrat vineri în ţară, pe la Vama Nădlac ll, şi a fost preluat de escortă a Jandarmeriei şi Poliţiei, care l-a însoţit până la Bucureşti.
 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a  declarat vineri, la Vama Nădlac, că este un moment istoric, vedem lumina de la capătul tunelului, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat.
Alături de Arafat s-a aflat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, care şi-a exprimat bucuria pentru interesul manifestat faţă de vaccin şi a precizat că se estimează ca următoarea tranşă să sosească în 28 decembrie, dar că se va şti cu două zile înainte Conform lui Gheorghiţă, în fiecare săptămână vor ajunge 140 - 150 mii de doze in România. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.