Analizele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova arată că apa furnizată în sistem centralizat în municipiul Câmpina, al doilea oraş ca mărime din judeţ, nu este potabilă. Primarul oraşului a postat pe Facebook un anunţ prin care face apel la populaţie să folosească apa doar pentru scopuri menajere, nu şi pentru băut sau preparat mâncare. Edilul anunţă că o parte din apa furnizată în oraş este contaminată cu bacteria Clostridium, despre care nu se ştie de unde provine, şi spune că a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "După anunţul societăţii HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situaţie pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să ştiţi că pe o ramificaţie a reţelei Hidro Prahova din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu ştim, în acest moment, de unde provine. Conform specialiştilor, infecţia cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluţie severă”, scrie primarul oraşului Câmpina, Alin Moldoveanu, pe Facebook.
 
Conform acestuia, principalele măsuri adoptate în această seară de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă se referă la asigurarea de către HidroPrahova a unor containere cu apă potabilă la Spitalul Municipal şi Spitalul de Psihiatrie Voila, la centrele de asistenţă socială şi la Piaţa Centrală. 
 
Poliţia Locală îi va înştiinţa pe localnici cu privire la măsurile de restricţiile privind consumul apei.
 
De altfel, în zonă au fost emise deja mesaje Ro-Alert cu privire la faptul că apa nu este potabilă. 
 
"Am cerut Spitalului Municipal ca la Camera de Primiri Urgenţe să se ştie situaţia şi să se intervină ca atare în cazul în care se prezintă persoane cu simptome specifice infestării cu bacteria Clostridium. Am luat legătură cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituţii este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere şi apoi răcire. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă îşi va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris”, le transmite primarul din Câmpina locuitorilor oraşului.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - "Hidroprahova (SC  Hidro Prahova SA, companie deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, principalul furnizor de apă din judeţ – n.r.) a anunţat administraţia locală de faptul că, în urma analizelor DSP, apa din municipiul Câmpina nu întruneşte condiţiile de potabilitate. Prin urmare, fac apel la toti câmpinenii să nu folosească apa de la robinet pentru băut şi pentru mâncare, ci doar pentru uz menajer. Va rog să distribuiţi acest mesaj!”, a scris, vineri seară, pe Facebook, primarul oraşului, Alin Moldoveanu. 
 
Conform unui anunţ al Hidro Prahova, restricţiile privind consumul apei în oraşul Câmpina sunt valabile începând de vineri, 13 august, până în data de 17 august. 
 
Printre obiectivele afectate se numără şi Spitalul de Psihiatrie Voila. 
 
Reprezentanţii companiei recomandă ca apa să fie folosită doar "pentru spălat şi în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor". Hidro Prahova anunţă că accelerează activităţile de spălare şi igienizare a sistemului de alimentare cu apă al oraşului Câmpina.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.