Ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului se vor înregistra în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, începând de duminică de la ora 14.00, până luni la ora 23.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). De asemenea, hidrologii au emis duminică mai multe atenţionări cod galben de inundaţii pentru râuri din unsprezece judeţe, unde vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi viituri care pot provoca inundaţii, avertizările fiind în vigoare până la ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare de instabilitate atmosferică, începând de duminică, ora 14.00, până luni, la ora 23.00, în  vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, precum şi la deal şi la munte. 

Conform meteorologilor, vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Cod galben de inundaţii pentru râuri din unsprezece judeţe

Atenţionările cod galben emise duminică de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor vizează judeţele Sibiu, Alba, Sălaj, Cluj, Bihor, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna şi Buzău şi sunt în vigoare până la ora 22.00

Potrivit hidrologilor, în urma precipitaţiilor înregistrate şi a celor prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Mureş, Cibin, Sebeş, Crasna, Barcău, Someşul Mic, Crişul Repede şi Crişul Negru, în judeţele Alba, Sibiu, Sălaj, Cluj şi Bihor.

De asemenea, se pot produce scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice Olt, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Bârsa şi Ghimbăşel, în judeţele Braşov, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Covasna, Braşov şi Buzău.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.