(Ştire corectată)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste  1.400 de localităţi au rata îmbolnăvirilor de COVID-19 peste 3 la mia de locuitori, 246 fiind municipii şi oraşe. Dintre acestea, pe primul loc este localitatea Bragadiru, din judeţul Ilfov, cu o incidenţă a cazurilor de 18,94 la mie. De altfel, pe primele cinci poziţii ale listei municipiilor şi oraşelor cu incidenţa îmbolnăvirilor peste 3 la mie, făcută publică luni, se află localităţi din Ilfov. Cea mai mare incidenţă din ţară o are localitatea Călugăreni, judeţul Prahova, respectiv 24,41 la mie. Dintre municipii, Bucureştiul are cea mai mare valoare a acestui coeficient, 14,2  la mie, urmat de Timişoara, cu 12,38.

Numărul localităţilor din zona roşie, cu un coeficient al infectărilor peste 3 a ajuns luni la 1,451, cu 70 mai multe decât în ziua precedentă, pe primele cinci locuri pe lista municipiilor şi oraşelor aflându-se localităţi din Ilfov. 

Pe prima poziţie se află oraşul Bragadiru cu 18,94% coeficientul infectărilor. Pe ultimele locuri se află localităţi din Braşov, Sibiu, Constanţa, Harghita, Bacău, cu incidenţa îmbolnăvirilor 3,01.

Lista cu comunele aflate în scenariul roşu este deschisă de localitatea Călugăreni, judeţul Ilfov, unde incidenţa a ajuns la 24,41 la mie. 

Bucureştiul este municipiul cu cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor, 14,2 la mie, în condiţiile în care în urmă cu o lună incidenţa era de 10 ori mai mică.

Bucureştiul este urmat de Timişoara - 12,38, Slatina - 11,65, Craiova - 11,09.

Lista localităţilor cu coeficientul infectărilor peste 3 poate fi consultată AICI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.