Patru delfini şi trei lei de mare din Ucraina vor ajunge la Delfinariul din Constanţa. Transportul special a intrat în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) de la Isaccea. Animalele vor rămâne în carantină timp de o lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Iulian Călin, a declarat pentru News.ro, că aceştia vor sta 30 de zile izolaţi. 
 
"Operaţiunea este una de salvare. Când vor ajunge, vor fi preluaţi de medicul veterinar de la noi, vedem cum se simt, care e starea lor. Îi lăsăm să se acomodeze câteva zile. Conform legilor României şi Uniunii Europene, 30 de zile vor sta în carantină pentru că vin din afara spaţiului european. Vor sta în bazinul mic”, a afirmat Iulian Călin.
 
Delfinii şi leii de mare sunt din Harkov şi au stat o perioadă scurtă la Odesa, după începerea războiului din Ucraina.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a transmis că, miercuri, pe la PTF Isaccea a trecut un transport special format din două autospeciale în care se află patru delfini şi trei lei de mare.
 
"Tranzitul lor prin PTF Iscaccea a fost prioritizat de către colegii de la Poliţia de Frontieră şi medicul veterinar pentru a limita pe cât posibil stresul acestora”, a transmis ISU Tulcea.
 
Delfinii şi leii de mare vor ajunge la Delfinariul din Constanţa. 
 
Aceştia au sosit din Ucraina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.