Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, decesul unei paciente de 84 de ani de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, confirmată cu coronavirus şi cu afecţiuni cronice prexistente. Decesul femeii, survenit în 27 martie, nu a fost raportat Institutului Naţional de Sănătate Publică din cauza unor ”deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB” Grupul de Comunicare Strategică a explicat că ”deficienţe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”. Conducerea spitalului a anunţat că 17 cadre medicale şi 10 pacienţi au fost infectaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass-media şi a solicitat Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi DSP Bucureşti informaţii privind existenţa unui deces în cadrul unităţii sanitare. Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie de 84 de ani, din Bucureşti. Pacienta s-a prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19.

”Pacienta a fost izolată şi i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceeaşi dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată in 27.03.2020. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronică”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza ”unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a explicat că ”deficienţe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”.

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a transmis precizări din partea managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

”Au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi a pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

”Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi a apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ.  Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19).

Numărul deceselor la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns astfel la 79.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.