Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că solicită Ministerului de Finanţe, odată cu publicarea rectificării bugetare în Monitorul Oficial, ”alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active”, el enumerând cele pentru angajaţii care revin în activitate după şomajul tehnic, pentru cei aflaţi înainte de pensie şi pentru românii întorşi din străinătate, care îşi caută locuri de muncă. Totodată, el a menţionat că în septembrie trebuie plătite pensiile şi alocaţiile mărite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a întrebat-o pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, dacă a luat măsuri ca să poată fi plătite pensile mărite.

”Da, chiar în cursul zilei am fost de două ori în ambele locaţii în care există aparatura prin care se tipăresc taloanele, a început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape non-stop, în sensul că se va lucra şi în week-end şi cât este necesar, astfel încât să ne încadrăm în termen şi pensile să ajungă odată cu taloanele, la începutul lunii septembrie”, a explicat Alexandru.

Orban a menţionat că ”există rumori” la unele case de pensii care au transmis către pensionari că există risc de întârziere, dar ministrul Muncii a dat asigurări că acestea nu sunt justificate.

”De asemenea, în septembrie plătim şi alocaţiile mărite. Cu alocaţiile mărite trebuie să fim pregătiţi să facem plăţile la termen”, a mai spus Orban.

”O să solicit Ministerului de Finanţe, odată cu publicarea rectificării bugetare în Monitorul Oficial, alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active: 41,5 din salariul brut, pentru angajaţii care au revenit în activitate după şomajul tehnic, şi măsurile active pentru oamenii aflaţi aproape de pensie, pentru românii întorşi din diaspora şi sunt în căutarea locurilor de muncă. Aici trebuie să fim pregătiţi…”, a declarat Ludovic Orban.

”Noi suntem pregătiţi, ne lipsesc fodurile pentru a efectua plăţile, toate dosarele au fost verificate”, a răspuns ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

”Deci asta e prioritate zero, alimentarea imediată a conturilor astfel încât să putem să facem plăţile către agenţii economici care au formulat solicitări”, a continuat Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.