Alte patru decese ale unor persoane diagnosticate cu coronavirus au fost anunţate duminică, bilanţul ajungând la 43. Alte 308 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total ridicându-se la 1.760. Conform datelor prezentate duminică, alţi 38 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă, 31 în stare gravă. Numărul românilor decedaţi în străinătate din cauza COVID - 19 a urcat la 12 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ultimul deces anunţat de autorităţi este un bărbat de 72 de ani din Arad, diagnosticat cu coronavirus, dar care suferea de bronhopneumonie şi insuficienţă cardiacă. Bărbatul nu a fost plecat în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu vreun caz confirmat.

”În data de 26.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecţioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost  pozitiv.  Bărbatul a decedat în 29.03.2020 la Spital Boli Infecţioase Arad!”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Raed arafat a mai precizat că 206 persoane s-au vindecat, iar 52 sunt la ATI.

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică seară, că s-au înregistrat două noi decese la persoane confirmate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 75  ani, din judeţul Hunedoara.

”În data de 24.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecţioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost  pozitiv”, au transmis autorităţile.

Potrivit acestora, decesul a survenit în data de 26 martie la Spitalul Municipal Hunedoara- Secţia ATI. Femeia suferea de bronhopneumopatie cronică obstructivă.

De asemenea, a fost anunţat decesul unui bărbat de 82 de ani, tot din judeţul Hunedoara.

”În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infectioase Timişoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost  pozitiv”, au mai transmis autorităţile.

Decesul a survenit în data de 25 martie la Spitalul Municipal Hunedoara-Secţia ATI. Bărbatul suferea de neoplasm digestiv stadiul III şi hemoragie digestivă superioară.

”Niciuna din persoanele decedate nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat”, a mai transmis Grupul de Comunicare strategică.

Numărul deceselor la persoane confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 42.

UPDATE - Un bărbat, de 71 ani, din judeţul Suceava, contact cu o persoană care a revenit din Austria a decedat duminică, la Secţia ATI A Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca,  În data de 25 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării din data de 26 martie a fost pozitiv.  Bărbatul avea o tumora neuroendocrina, hipertensiune arterială şi anevrism de aortă.

 
Un alt deces este al unei tinere de 27  de ani cu domiciliul în judeţul Botoşani.
În data de 22 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din data de
23 martie  a fost  pozitiv. 
 
Tânăra, care avea diabet zaharat tip I decompensat., a murit duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.
 

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate şi externate (55 la Timişoara, 79 la Bucureşti, 17 la Iaşi, 7 la Craiova, 9 la Constanţa şi 2 la Cluj). Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa şi Ialomiţa, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 0 şi 89 de ani”, anunţă autorităţile.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 38 de pacienţi, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unităţi medicale private.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franţa şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie şi Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 12 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franţa, unul în Germania şi unul în Marea Britanie, au decedat.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 

Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3, poliţiştii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.089.939 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, pentru fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.