Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă vineri că Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza, el arătând că poziţia sa constantă, inclusiv în faţa instanţei, fiind de respingere a cererii de intrare în legalitate şi de desfiinţare a clădirii. Potrivit primarului, dispoziţia de desfiinţare a Cathedral Plaza emisă de el a fost suspendată de instanţă tocmai pentru că exista o incertitudine cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a clădirii iar soluţia pronunţată azi de Tribunalul Bucureşti schimbă datele problemei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Arhiepiscopia Romano-Catolice de Bucureşti a transmis, vineri seară, precizări, cu privire la Hotărârea nr. 2728 din data de 12.05.2023 prin care Tribunalul Bucureşti a respins cererea Milllenium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcţia Cathedral Plaza. 

”Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti a dovedit ataşamentul neclintit faţă de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural şi bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toţi cei care sunt vătămaţi de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administraţiei. Îndemnul nostru este: aveţi curaj, nu cedaţi în faţa presiunilor, nu vă lăsaţi îngenuncheaţi de calomnii, credeţi în reuşita voastră, respectaţi legea pentru a fi respectaţi!", a declarat Înalt Preasfinţitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza. După ce Curtea de Apel Suceava a anulat în 2010 autorizaţia de construire pentru Cathedral Plaza, proprietarul Millenium a solicitat în instanţă obligarea Primarului Municipiului Bucureşti la emiterea autorizaţiei pentru intrarea în legalitate a clădirii. Litigiul a început în 2013 şi s-a finalizat azi în primă instanţă”, afirmă primarul general pe Facebook. 

”Poziţia mea constantă (inclusiv personal în faţa instanţei) a fost de respingere a cererii de intrare în legalitate şi de desfiinţare a clădirii”, mai spune primarul.

Nicuşor Dan menţionează că dispoziţia de desfiinţare a Cathedral Plaza emisă de el a fost suspendată de instanţă tocmai pentru că exista o incertitudine cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a clădirii.

”Soluţia pronunţată azi de Tribunalul Bucureşti schimbă datele problemei”, mai afirmă edilul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.