Candidatul dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a declarat marţi, într-o conferinţă de presă ţinută, ca şi precedentele, în stradă, că Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit de mână cu Liviu Dragnea la Primăria Capitalei, el propunându-şi să facă un bilanţ al mandatului acesteia la primărie. El mai afirmă că aceasta ar vrea ca locuitorii Capitalei să uite că oamenii săi de încredere, Aurelian Bădulescu şi Speranţa Cliseru, au fost în dipozitivul de la 10 august, când jandarmii au bătut bucureşteni paşnici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Revoluţia în trafic - 0, benzi unice pentru transportul în comun - 0, piste de biciclişti - 0, STB - aproape faliment, noi creşe - 0, noul Plan urbanistic general - 0. Total - 0”, a fost bilanţul pe care Nicuşor Dan l-a făcut Gabrielei Firea. 

Conferinţa de presă a fost susţinută alături de preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, pentru a prezenta bilanţul mandatului Gabrielei Firea, chiar în ziua în care se împlinesc patru ani de la depunerea jurământului ca primar al Capitalei. 

Violeta Alexandru a spus că Bucureştiul este un oraş ţinut captiv de un om care nu iubeşte Capitala. 
 
"Nu are nicio scuză pentru că Bucureştiul astăzi, în 2020, arată mai rău ca niciodată. Prin urmare, am venit în primul rând să le mulţumesc colegilor mei care de patru ani fac tot ce este omeneşte posibil ca să arate care este diferenţa între populism, kitsch şi mită electorală şi un oraş care se poate dezvolta dacă începe să fie un oraş administrat de oameni capabili. Eu cred că se poate să facem din Bucureşti un oraş civilizat în care să ne facă plăcere să trăim, diferenţa este că acum este ţinut captiv de un om care nu iubeşte Capitala, ca dovadă că nici nu locuieşte în Capitală, după cum bine ştiţi, aşa că îi sugerăm să nici nu mai intre în Bucureşti şi să rămână la ea acasă”, a spus liderul PNL Bucureşti.
 
Violeta Alexandru a precizat că în Bucureşti se face spectacol din bani publici şi mai puţină treabă concretă. 
 
“La patru ani de la depunerea jurământului, acest material sinteză vă arată că foarte puţine spre deloc lucruri concrete, palpabile care să fi schimbat calitatea vieţii bucureştenilor se pot contabiliza la Gabriela Firea. Din păcate, în Bucureşti, se face doar spectacol din bani publici şi mai puţin treabă concretă pentru ca bucureştenii să trăiască civilizat”, a explicat Violeta Alexandru.
 
Ea a afirmat că “nu întâmplător când se vorbeşte despre doamna Firea se vorbeşte despre catastrofirea”, spunând că aceasta a înţeles să conducă Bucureştiul cu “intimidare, cu infatuare, cu aroganţă, cu senzaţia că este eternă la Primăria Capitalei”. 
 
Nicuşor Dan a declarat că a ales să facă conferinţa de presă la intersecţia dintre Bucureşti şi Voluntari deoarece Firea a încercat să conducă Capitala după modelul Primăriei Voluntari. 
 
“Am ales să facem evenimetul acesta aici la intersecţia, la confluenţa între Bucureşti şi Voluntari pentru că aşa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul Consiliului Judeţean Teleorman, aşa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureştiul pe modelul Primăriei Voluntari şi cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care au înghiţit bani cât Centura Bucureştiului şi în care au fost angajaţi pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid. Ăsta este modelul Voluntari adus la Bucureşti”, a explicat candidatul PNL la Primăria Capitalei. 
 
Dan crede că Firea ar vrea ca bucureştenii să uite de bilanţul mandatului său de patru ani şi de faptul că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea. 
 
“Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite, dar nu se poate, de bilanţul real al guvernării sale şi al PSD-ului şi de sigla PSD pe care o poartă în spate, ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea, ar vrea ca bucureştenii să uite că a organizat un târg de Crăciun pentru a împiedica protestatarii să protesteze paşnic împotriva Guvernului, în Piaţa Victoriei, şi când ei totuşi s-au strâns a solicitat Guvernului să-i disperseze. Ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu şi Speranţa Cliseru, atunci Prefectul Capitalei, au fost în dispozitivul de la 10 august când bucureşteni paşnici au fost bătuţi de Jandarmerie”, a explicat Nicuşor Dan. 
 
El a prezentat apoi bilanţul celor patru ani de mandat ai Gabrielei Firea ca primar general. 
 
“O să fac foarte, foarte scurt un bilanţ, dar oare ce poate să fie mai semnificativ decât un bilanţ decât zecile de mii de bucureşteni care la ora asta nu au apă caldă de două săptămâni şi nimeni nu vine să le spună când o să înceteze această situaţie. Ăsta este în 20 de cuvinte bilanţul administraţiei Firea. Foarte pe scurt: revoluţia în trafic – zero, mari parcări la intrarea în oraş – zero, benzi unice pentru autobuz şi troleibuz – zero, semaforizare inteligentă – zero, piste de biciclete – zero, Radet - faliment - Termoenergetica aproape de faliment, 180 de milioane de euro bani europeni pentru termoficare – zero, registrul spaţiilor verzi – zero,  staţii de monitorizare a poluării – zero, STB-ul, aproape faliment, şi-a pus garanţie sediile şi sute de autobuze, Spitalul Metropolitan – zero, noua Polivalentă – zero, centre de conferinţe – zero, noi creşe – zero, noi grădiniţe – zero, noi şcoli – zero, noul plan urbanistic general care să dea o perspectivă de dezvoltare a oraşului – zero. Total? Zero”, a spus Nicuşor Dan. 
 
El crede că este mai simplu să plece primarul din Bucureşti decât bucureştenii, spunând că Firea a venit în Capitală în vizită şi nu a locuit acolo. 
 
“Cui nu îi place să plece din Bucureşti, ăsta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureştiului l-a adresat bucureştenilor. Eu cred că e mai simplu, să plece primarul din Bucureşti, oricum nu a venit în Bucureşti decât în vizită, nu a locuit o singură zi în Bucureşti, nu a stat în trafic pentru că primarul când vine este acompaniat de Poliţia Locală care îi deschide intersecţiile, nu a circulat o singură dată cu transportul publicul, nu are nicio legătură cu acest oraş”, a mai spus Nicuşor Dan.
 
Conferinţa sa de presă nu a mai fost perturbată, cum s-a întâmplat în 5 iunie, când a fost întrerupt de viceprimarul Aurelian Bădulescu, sau în 18 iunie, când maşinile de gunoi au încercat să bruieze mesajul pe care îl avea de transmis. 
 
“E foarte bine că am avut o conferinţă liniştită, civilizată, suntem oameni politici într-o competiţie politică, transmitem un mesaj către bucureşteni şi e foarte normal ca el să fie auzit de bucureşteni”, a concluzionat Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.