Nicuşor Dan a anunţat că, în contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service şi Primăria Sectorului 1 şi pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, a cerut ca ASPA să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Edilul a adăugat că PMB poate finanţa acest adăpost, pentru o perioadă de una sau două luni, iar în acest interval pot fi găsite soluţii pe termen lung. Clotilde Armand i-a replicat lui Nicuşor Dan, într-un comentariu la postarea acestuia de pe Facebook, că la şedinţa de vineri din Primări Sectorului 1 a fost propus acelaşi lucru anunţat de primarul general şi a adăugat că poate pe viitor va răspunde acestor solicitări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE „Ne bucurăm pentru colaborare. Ar fi fost şi mai frumos să participaţi vineri la Primăria Sectorului 1 unde s-a propus exact ceea ce aţi scris aici. Poate răspundeţi în viitor acestor solicitări. Numai bine”, a comentat primarul Sectorului 1 Clotilde Armand la postarea primarului general al Capitalei.
 
La întâlnirea de vineri de la Primăria Sectorului 1 a participat un reprezentant de la ASPA, ca instituţie aflată în subordinea Primăriei Generale, iar acesta a transmis PMB că poate fi preluat de Primăria Capitalei serviciul de îngrijire de la adăpostul Odăi, au precizat surse pentru News.ro.
 
Cei doi au mai avut polemici, la începutul lunii decembrie, a anului trecut tot din cauza Romprest, când Clotilder Armand a anunţat că vrea refacturarea serviciilor prestate de companie în acea perioadă.
 
„Cetăţenii îşi doresc curăţenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunităţii locale, nu pot plăti nişte servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului Romprest să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situaţie, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a afirmat Armand, potrivit unui comunicat de presă la Primăriei Sectorului 1.
 
La rândul său, Nicuşor Dan preciza că Primăria Sectorului 1 trebuie să onoreze contractul care este în vigoare cu firma de salubritate şi să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi.

În replică, Armand l-a rugat pe primarul general al Capitalei „să nu mai complice inutil lucrurile”. Ea i-a reamintit lui Nicuşor Dan că există o decizie a Curţii de Conturi potrivit căreia tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal.

ŞTIREA INIŢIALĂ „În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service şi Primăria Sectorului 1 şi pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Am primit mai multe semnale şi din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei şi îngrijirii acestora.

Primăria Capitalei poate finanţa acest adăpost, pentru o perioadă de 1-2 luni. În acest interval se pot găsi soluţii pe termen lung. Orice s-ar întâmpla în relaţiile contractuale dintre administraţia publică şi un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a scris Nicuşor Dan duminică pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.