Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că bucureştenii ar putea plăti 330 de lei pentru gigacalorie, pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, aflându-se un asemenea proiect de hotărâre. Proiectul a fost aprobat de consilierii generali cu 33 de voturi "pentru".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Consilierii au adoptat proiectul de hotărâre privind creşterea preţului gigacaloriei pentru populaţiei. Proiectul a primit 33 de voturi "pentru", au fost 19 voturi "împotrivă" şi o abţinere.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti că există un proiect pentru majorarea tarifului suportat de cetăţeni pentru gigacalorie, la 330 de lei. 
 
"Avem un proiect de hotărâre pentru majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie, pentru care propunerea este 330 de lei. Este o majorarea necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, a afirmat primarul Capitalei. 
 
Consilierul general municipal PSD Aurelian Bădulescu a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. 
 
"Solicitarea noastră pentru numitul Nicuşor Dan este să retragă de pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre pentru că credem că există alte soluţii care pot fi luate în discuţie astfel încât această majorare să nu existe”, a declarat Aurelian Bădulescu. 
 
Proiectul de hotărâre nu a fost retras de pe ordinea de zi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.