Echipajele de prim ajutor prezente în Piaţa Victoriei au acordat îngrijiri medicale unui număr de 36 persoane, dintre care doar două persoane au dorit transportul la spital, între acestea fiind şi doi jandarmi răniţi după ce manifestanţii au aruncat cu diverse obiecte. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că vor fi luate măsuri pentru identificarea celor care au provocat incidentele, precizând că au existat persoane care au aruncat spre forţele de ordine cu chiar cu bucăţi de asfalt sau cu pungi cu urină. Numărul manifestanţilor depăşeşte o mie de persoane, iar circulaţia rutieră este oprită în Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, echipajele medicale aflate în Piaţa Victoriei au intervenit pentru a acorda primul ajutor în cazul a 36 de persoane - unora li s-a făcut rău din cauza căldurii, iar alţii au avut iritaţii la ochi sau la nas din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi. 

Printre persoanele care au primit îngrijiri sunt şi doi jandarmi, unul cu suspiciune de fractură la un deget al mâinii drepte (transportat la spital) şi unul cu escoriaţii la un braţ (a refuzat transportul la spital).

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei spunea că trei jandarmi au avut nevoie de îngrijiri.

"Am avut trei colegi care au fost răniţi din cauza obiectelor aruncate de manifestanţi. Unul dintre ei este mai grav, având o fractură la un deget, din câte am înţeles. (...) Este o situaţie periculoasă, dar în acest moment a încetat şi ne dorim să retransmitem mesajul nostru la calm, la un protest paşnic, cu menţiunea că cei vinovaţi de aceste violenţe cu siguranţă vor fi traşi la răspundere şi vor suporta consecinţele încălcării legii, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

El a spus că vor fi căutate pentru a fi trase la răspundere persoanele care au aruncat spre forţele de ordine cu diverse obiecte, cu bucăţi de asfalt sau cu pungi cu urină.

"Aş putea spune că situaţia s-a calmat. A fost detensionată oarecum. Colegii mei şi-au redimensionat dispozitivul, astfel încât să evităm o nouă escaladare a tensiunilor. Vom lua măsuri pentru identificarea celor care au provocat aceste conflicte. Este nevoie şi vor fi căutaţi aceia care au aruncat asupra forţelor de ordine cu obiecte contondente, cu bucăţi din carosabil. Au fost folosite inclusiv pungi cu urină şi excremente care au fost aruncate în direcţia forţelor de ordine. Nu doar noi am fost cei care am avut de suferit din cauza acestui comporament, ci şi persoane care protestează şi la rândul lor au fost lovite de către obiectele aruncate din mulţime", a declarat Enache la Digi 24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.