Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că ministerul pe care îl conduce pune în dezbatere publică acte legislative secundare care vizează Legile Educaţiei, fiind vorba despre acordarea burselor, transportul elevilor, constituirea consiliilor de administraţie ale şcolilor. Consiliul Naţional al Elevilor afirmă că mai multe dintre propunerile sale privind metodologia de acordare a burselor şcolare au fost cuprinse în proiectul pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei, însă mai există neclarităţi privind bursele de excelenţă olimpică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Consiliul Naţional al Elevilor: Noua metodologie de acordare a burselor şcolare cum bursele de excelenţă olimpică I şi II prezintă câteva neclarităţi

“Având în vedere apropierea unui nou an şcolar este de menţionat faptul că am primit şi o serie de sugestii utile vis-a-vis de legislaţia secundară şi de priorităţile pe care ar trebui să le adresăm la începutul viitorului an şcolar, aşa cum ştiţi, e o perioadă aglomerată, Ministerul Educaţiei pune în dezbatere publică o serie întreagă de acte legislative secundare, hotărâri de guvern sau ordine de ministru care pun în practică legile educaţiei. În următoarele zile, dacă nu cumva sunt deja în dezbatere publică, vorbim aici despre legislaţia secundară pentru acordarea burselor, vorbim aici despre hotărârea de Guvern care vizează transportul elevilor, vorbim despre legislaţia secundară pentru constituirea consiliilor de administraţie ale şcolilor”, a declarat Ligia Deca, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Oradea.

 
Ea a precizat că reforma în educaţie va beneficia şi de fonduri suficiente. 
 
“Este o perioadă foarte aglomerată, însă este o perioadă în care, în sfârşit avem şansa să punem în practică ceea ce am dezbătut, agreat politic şi adoptat. De asemenea, punem în practică o reformă şi cu fonduri suficiente pentru ca atât partea de infrastructură, cât şi partea care vizează reformele educaţionale să fie aliniate în aşa fel încât să avem rezultate mai bune ale sistemului educaţional”, a transmis Ligia Deca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.