Un MIG s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş, iar pilotul s-a catapultat. Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI a intervenit cu un elicopter pentru transportul victimei de la Dedrad la un spital din Târgu Mureş. Ministerul Apărării a transmis că pilotul este în stare stabilă şi va fi transferat la Bucureşti. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar, iar toate aeronavele MiG-21 LanceRau fost reţinute la sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Pilotul din accidentul aviatic din Mureş va fi transferat la Spitalul Militar Central din Bucureşti / Toate aeronavele MiG-21 LanceR, reţinute la sol / Cazul, preluat de Parchetul Militar

UPDATE: ”Pilotul a fost preluat de elicopterul SMURD, care se află în aceste momente în zbor către un spital din municipiul Târgu Mureş”, a transmis Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI. 

UPDATE: ”O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucţie, s-a prăbuşit marţi, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reuşit să execute manevra de catapultare şi este în stare stabilă, conştient şi cooperant cu echipele de intervenţie ajunse la faţa locului”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării. 

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un MIG s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş, iar pilotul a reuşit să se catapulteze. El a fost rănit şi va fi transportat la Târgu Mureş cu un elicopter.

Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI a transmis că se intervine cu un elicopter pentru transportul victimei de la Dedrad la un spital din Târgu Mureş. 
 
Avionul decolase de la Câmpia Turzii, iar detalii despre accidentul aviatic sunt aşteptate de la MInisterul Apărării. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.