Şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, a fost implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control. Conform imaginilor postate pe Facebook, după o scurtă discuţie, medicul a ajuns să fie târât pe trotuar de cei doi poliţişti, în timp ce femeia care îl însoţea afirma ca ea a fost la volan, ca a avut alcoolemie 0 şi că sunt oameni respectabili. Ministrul de Interne Carmen Dan a afirmat că lipsa de explicaţii generează speculaţii, iar campania de informare privind interacţiunea cu cetăţenii trebuie începută cât mai curând. Poliţia Capitalei a precizat că medicul a fost amendat pentru injurii adresate poliţiştilor şi pentru refuzul de a prezenta documentele de identitate. Poliţistul Marian Godină a postat pe contul său de Facebook imagini în care medicul îi smulge din mână telefonul unuia dintre poliţiştii care a filmat întreaga scenă, înjurând de mai multe ori şi adresând echipajului cuvinte obscene, îi numeşte „petarde” şi îl ameninţă pe unul dintre ei că va fi concediat. În filmare se vede cum medicul refuză să se legitimeze şi încearcă să o împiedice pe însoţitoarea lui să facă verificarea cu aparatul etilotest. Rezultate preliminare ale controlului intern relevă că poliţiştii au raportat ofiţerului şef de schimb incidentul însă acesta nu a luat măsurile necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE 19.20 - Şeful de schimb al celor doi poliţişti va fi cercetat disciplinar

Cei doi poliţişti care l-au oprit în trafic pentru control pe şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, au raportat ofiţerului şef de schimb incidentul produs, însă ofiţerul nu a luat măsurile care se impuneau, respectiv raportarea ierarhică şi sesizarea unităţii de parchet competentă, astfel că va fi cercetat disciplinar, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române după primele verificări ale Direcţiei Control Intern, adăugând că a fost întocmit un proces verbal din oficiu pentru o posibilă faptă de ultraj.

Potrivit Poliţiei Române, primele rezultate ale verificărilor făcute de de ofiţerii Direcţiei Control Intern a Poliţiei Române, la nivelul Poliţiei Capitalei, arată că agenţii care l-au oprit în trafic, pentru control, pe medicul de la Maternitatea Giuleşti au raportat ofiţierului şef de schimb incidentul atât telefonic, la câteva minute după producerea lui, cât şi direct, la terminarea programului, însă ofiţerul nu a luat măsurile care se impuneau, respectiv raportarea ierarhică şi sesizarea unităţii de parchet competente. Astfel, ofiţerul va fi cercetat disciplinar.

De asemenea, a fost întocmit un proces verbal din oficiu, care va fi înaintat unităţii de parchet competente, întrucât ar putea fi vorba de o faptă de ultraj.

UPDATE 17.26  - Godină prezintă imagini în care medicul de la Maternitatea din Giuleşti îi smulge telefonul poliţistului

Poliţistul Marian Godină a postat pe contul său de Facebook imagini în care şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, amendat după ce a fost implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control, îi smulge din mână telefonul unuia dintre poliţiştii care a filmat întreaga scenă, înjurând de mai multe ori şi adresând echipajului cuvinte obscene, îi numeşte „petarde” şi îl ameninţă pe unul dintre ei că va fi concediat. În filmare se vede cum medicul refuză să se legitimeze şi încearcă să o împiedice pe însoţitoarea lui să facă verificarea cu aparatul etilotest.

„Văd că unii tot nu au înţeles că sunt uşor manipulaţi de ştiri apărute în presă. Este şi cazul medicului care a fost "brutalizat" deşi era pasager şi "nu făcuse nimic". Vă rog să vă formaţi acum o opinie corectă. Vizionare plăcută! Sper că domnului medic i se va întocmi dosar penal pentru ultraj. De fapt nu sper, asta ar fi urmarea firească”, scrie Godină pe Facebook.

În imagini se vede cum medicul Ciprian Cristescu refuză să prezinte actele de identitate la solicitarea poliţiştilor, în timp ce aceştia îi spun că dacă nu se legitimează, va fi condus încătuşat la secţie. Bărbatul încearcă să o oprească pe însoţitoarea lui să facă verificarea cu aparatul etilotest, sfârşind prin a le adresa poliţiştilor injurii şi cuvinte obscene, îi numeşte „petarde” şi îl ameninţă pe unul dintre ei că „mâine o să fii concediat”.

UPDATE 14.45 - Poliţia Capitalei: Medicul, amendat pentru injurii repetate adresate poliţiştilor şi pentru refuzul de a se legitima

Şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control, a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima şi pentru că a adresat repetate injurii poliţiştilor, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei, care precizează că cei doi poliţişti nu au raportat evenimentul superiorilor, în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii, fiind declanşat un control.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun că la volanul maşinii se afla o femeie care îl însoţea pe medic şi căreia i s-a solicitat prezentarea documentelor de identitate şi verificarea cu aparatul etilotest, moment în care bărbatul a coborât din maşină şi ar fi devenit recalcitrant, încercând să împiedice testul pentru alcolemie şi înjurând poliţiştii.

„Având în vedere situaţia creată, s-a încercat conducerea acestuia către autospeciala de poliţie pentru îndeplinirea procedurii de identificare, acesta opunându-se. La momentul la care s-a ajuns la maşina de poliţie, conducătoarea auto a adus cartea de identitate a bărbatului. Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, respectiv pentru refuzul de legitimare şi pentru adresarea de expresii jignitoare, în conformitate cu prevederile legii, în cuantum de 500 de lei”, au declarat reprezentanţii Poliţiei.

Potrivit acestora, cei doi poliţişti ai Brigăzii Rutiere nu au raportat superiorilor incidentul din trafic, iar în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii fiind declanşat un control.

„Menţionăm că, în conformitate cu legea, orice persoană are obligaţia de a prezenta documentele de identitate la solicitarea poliţiştilor”, subliniază Poliţia Capitalei.

UPDATE 14:43 - Carmen Dan: Lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirmă luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook referitor la cazul medicului bucureştean de la Maternitatea Giuleşti bruscat de poliţişti că "lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public", motiv pentru care aşteaptă concluziile poliţiştilor de la IGPR. Ea mai spune că acea campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii cerută imediat după cazul Boureanu trebuie începută cât mai curând.

Într-o postare pe pagina sa Facebook, ministrul de Interne, Carmen Dan, consideră că "lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public", motiv pentru care aşteaptă concluziile poliţiştilor de la IGPR.

"Vă reamintesc că imediat după cazul Boureanu am cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale. Această campanie trebuie începută cât mai curând!", scrie ministrul de Interne.

UPDATE 13:40 - Poliţia Română face verificări

„În urma apariţiei în spaţiul public a imaginilor în care doi poliţişti au legitimat, noaptea trecută, un bărbat, în municipiul Bucureşti şi în urma discuţiilor cu ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, precum şi cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliţiei Capitalei”, anunţă reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 Aceştia spun că poliţia nu a primit nicio sesizare cu privire la acest eveniment până la apariţia imaginilor în spaţiul public.

Medicul le spunea poliţiştilor că a greşit şi le cerea să nu pună mâna pe el

Şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, a fost implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control. Conform imaginilor postate pe Facebook, după o scurtă discuţie, medicul a ajuns să fie târât pe trotuar de cei doi poliţişti, în timp ce femeia care il însoţea afirma ca ea a fost la volan, ca a avut alcoolemie 0 şi că sunt oameni respectabili.

Conform celui care a postat filmarea, incidentul a avut loc la ora 2.25, iar conflictul ar fi apărut după ce medicul i-a cerut unuia dintre poliţişti să se legitimeze.

Femeia ţipă, în timp ce medicul, după un prim episod în care poliţiştii îl trag de mâini şi încearcă să îl ducă la maşină, ridică braţele şi spune "Am greşit", după care îi aminteşte poliţistului că nu are voie să îl atingă. 

Bărbatul încearcă să se prindă de un panou publicitar pentru a nu fi dus la maşina Poliţiei, însă dei doi poliţişti reuşesc să îl ia, iar când bărbatul continuă  să se opună şi cade pe asfalt, este târât de o mână de unul dintre poliţişti.

În tot acest timp, femeia care îl însoţeşte încearcă să le explice situaţia şi îi roagă să se oprească, în timp ce medicul Cristescu stă întins pe jos lângă maşină.

Medicul se ridică şi are loc un nou dialog cu poliţiştii, care discută şi cu cel care filmează toată scena şi sugerează că medicul i-ar fi luat telefonul unuia dintre ei, în timp ce femeia susţine că este o înscenare,  că sunt oameni respectabili şi că medicul a băut, dar că ea era la volan. Femeia susţine şi că telefonul soţul ei a fost luat de poliţişti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.