Conferenţiarul doctor Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca, a anunţat la Ştirile Pro TV că în România a fost înregistrat primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană. Conform Stirile Pro TV relatează că informaţia a fost, însă, infirmată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Întrebat de News.ro în legătură cu existenţa unui astfel de caz şi solicitat să ofere detalii, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a transmis: ”Nu avem informaţia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Întrebat dacă există vreun pacient cu gripă şi covid simultan, iar dacă există, unde este internat, când a fost confirmat, care e starea de sănătate a acestuia, ce vârstă are şi dacă are comorbidităţi, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a transmis: ”Nu avem informaţia”.

UPDATE - Citând INSP, Stirile Pro TV anunţă că informaţia furnizată de medicul Milena Man nu se confirmă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”A fost raportat la nivelul ţării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat şi infecţia Covid şi infecţia cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuşi la risc, cei care au comorbidităţi. Ceilalţi, putem doar să ne ... nu există vaccin pentru întreaga populaţie, deci în această situaţie trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienţi care ar putea să fie infectaţi.” - a declarat doctorul Milena Man la Ştirile Pro TV.

Milena Man spune că dificil în această perioadă de pandemie este faptul că nu pot fi deosebi simptomele de gripă de cele care ar putea indica infectarea cu Covid-19.

”Pe scurt, nu putem să le deosebim unele de altele. Atât gripa, cât şi infecţia cu Covid pot să arate la fel. Infecţia cu Covid, suplimentar, poate să fie asimptomatică. Din păcate s-a înregistrat şi primul caz care avea, nu în Cluj, avea amândouă infecţiile”, a mai spus medicul primar pneumolog de la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.