Poliţiştii din Maramureş au deschis o anchetă după ce administratorul unei firme care se ocupă cu exploatarea lemnului a reclamat că mai multe persoane au distrus utilajele folosite de societate dar şi o cabană în care erau cazaţi muncitori. Fapta a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o zonă izolată din judeţ. aAu fost descoperite urme ale folosirii unei arme de foc de vânătoare. Poliţiştii au mai ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit ulterior şi a fost deschis un dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „În urma deplasării la faţa locului a echipei de cercetare complexă, din primele cercetări efectuate, se confirmă faptul că, persoane necunoscute ar fi distrus prin incendiere o cabană din material lemnos, precum şi patru tractoare forestiere. De asemenea, au fost descoperite urme ale folosirii unei arme de foc de vânătoare. Poliţiştii au ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit ulterior”, arată IPJ Maramureş
 
Conform sursei citate, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, nerespectarea armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, ameninţare şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, cercetările fiind preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. 
 
De asemenea, comanda inspectoratului a dispus constituirea unei grupe operative de investigare, formată din specialişti ai structurilor de investigaţii criminale, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică şi au fost luate măsuri de întărire a dispozitivului de ordine publică în oraşele Vişeu de Sus şi Borşa.
 
Totodată, a fost constituit un cerc de suspecţi, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea lor sa fie dispuse măsurile legale.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Maramureş, ancheta a fost deschisă după ce administratorul unei societăţi comerciale care activează în domeniul exploatărilor forestiere a sesizat faptul că, în cursul nopţii, mai multe utilaje de exploatare a materialului lemnos precum şi o cabană a muncitorilor, deţinute în zona respectivă, au fost distruse de către mai multe persoane.
 
Incidentele s-au petrecut în zona Valea Vaserului, o regiune greu accesibilă, unde se poate ajunge doar cu drezina şi apoi pe jos, iar acoperirea cu semnal de telefonie este redusă.
 
Nu se cunoaşte, deocamdată, motivul pentru care persoanele respective au atacat şi distrus bunurile ce aparţin firmei de exploatare a lemnului.  Cazul a fost preluat de o echipă complexă din cadrul IPJ Maramureş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.