Un mall din municipul Constanţa a fost evacuat, duminică după-amiază, în urma unei alarme cu bombă. Bărbatul care a dat alarma a fost identificat de poliţişti şi urmează să fie audiat. Acesta este cunoscut cu afecţiuni psihice, fiind amendat şi urmând să fie internat. Centrul comercial a fost redeschis, la finalizarea verificărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Intervenţia specialiştilor pirotehnişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale s-a finalizat. În urma examinării complexului comercial nu au fost identificate elemente de interes pirotehnic. Activitatea centrului comercial a fost reluată în condiţii de siguranţă", a transmis IPJ Constanţa.
 
De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa l-au dus la sediul Secţiei 4 pe bărbatul care a apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, el fiind găsit pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanţa. 
 
"Bărbatul, de 33 de ani, este cunoscut cu afecţiuni psihice. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, la O.U.G. 34/2008. De asemenea, a fost luată măsura internării la Secţia de Neuropsihiatrie Palazu Mare, în vederea efectuării unor examinări medicale de specialitate", a precizat sursa citată.
 
La activităţi au participat specialişti pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii, pirotehnişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa (secţiile de poliţie urbană şi Biroul Rutier), poliţişti rutieri ai Serviciului Rutier, precum şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandami Judeţean Constanţa.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că, duminică, în jurul orei 17.00, poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unul complex comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, ar exista o bombă. 
 
 
"Imediat după primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii constănţeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranţă, specialişti pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competenţă, precum şi echipaje de pompieri. Menţionăm faptul că toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forţele de ordine”, se arată în comunicat.
 
Persoana care a apelat 112 a fost identificată şi depistată în municipiul Constanţa la ora 17.50 şi va fi dusă la sediu, poliţiştii urmând să afle de ce a făcut acest gest.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.