Circulaţia rutieră este închisă sau se desfăşoară cu mare greutate pe mai multe drumuri din Moldova, unul dintre cele mai afectate judeţe fiind Iaşiul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - În acest moment, situaţia drumurilor naţionale cu circulaţie închisă sau restricţionată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile este următoarea:
Drumuri închise temporar circulaţiei
• DN 28A, km 27+000 – km 37+661, Paşcani – Moţca (jud. Iaşi);
• DN 2F, km 11+000 – 17+000, Zapodia – Băluşeni (jud. Bacău)

Drumuri cu circulaţie restricţionată la 7,5 tone
• DN 2, km 442+211 – 484+230, Suceava – Siret (jud. Suceava)
• DN 29, km 44+100 – 98+608, Botoşani – Manoleasa (jud. Botoşani)
• DN 24C, km 80+000 – 115+000, Ripiceni – Manoleasa-Prut (jud. Botoşani)
 
 
Pe timpul nopţii, la nivelul DRDP Iaşi s-a acţionat cu un efectiv de 244 autoutilaje şi s-au răspândit 2.524 tone material antiderapant.
Carosabilul se prezintă umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-5 cm, cu ninsori şi viscol în majoritatea judeţelor Moldovei şi temperaturi cuprinse între -2°C (Suceava, Bacău, Neamţ) şi +1°C (Iaşi, Vaslui).
În continuare, zona Moldovei se află sub atenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, motiv pentru care recomandarea pentru conducătorii auto este de a-şi limita pe cât posibil deplasările sau de a circula cu prudenţă şi cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţii de iarnă.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, circulaţia este îngreunată pe DN 28, Strunga - Tg. Frumos, judeţul Iaşi, din cauza viscolului puternic. 
“Se intervine cu autofreza, pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă şi a nămeţilor de pe carosabil, respectiv din zona acostamentelor“, au precizat reprezentanţii DRDP Iaşi.
De asemenea, începând cu ora 06.00, pe sectorul de drum DN 2 Suceava - Siret a fost luată decizia restricţionării traficului pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii scazute. Restricţia este valabilă până marţi la ora 12.00. 
Totodată, drumul DN28A este închis pe sectorul Gâşteşti-Moţca, judeţul Iaşi.
Este de asemenea închis DN 2F, între localităţile Zapodia – Băluşeni (jud. Bacău).
Totodată, mai multe drumuri judeţene din Iaşi sunt închise circulaţiei. 
Pe traseul Horleşti - Bogonos drumul este blocat complet, iar unele TIR-uri s-au împotmolit în zăpadă, a anunţat Primăria Rediu. 
Există probleme şi la Dobrovăţ, potrivit primarului din localitate, Cătălin Martinuş. 
“Directia de Drumuri Judeţene a anunţat că nu a trimis şi nu poate trimite utilaj de deszăpezire spre Dobrovăţ, deoarece maşinile disponibile sunt utilizate pentru a asigura accesul bolnavilor cu dializă. Am trimis utilajul primăriei pentru a efectua deszăpezirea spre Iaşi, până la drumul naţional. După ce termină, va intra şi pe drumurile săteşti”, a anunţat pe Facebook primarul comunei, Cătălin Martinuş.
Este blocat şi drumul Iaşi - Voineşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.