Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunţat că primul pacient dintre cei cinci români răniţi în accident uldin Bulgaria a ajuns în România, la spitalul Floreasca din Bucureşti şi urmează ca şi restul pacienţilor să fie transportaţi cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri. Ministerul Sănătăţii a adăugat că pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital. „La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constutită o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, mai arată instituţia. MAE a precizat că, potrivit informaţiilor comunicate de echipa consularã mobilã prezentã la faţa locului, cei cinci cetăţeni români răniţi în accident au fost preluaţi de către elicopterele DSU/SMURD şi transferaţi la Spitalul Floreasca, transferul ultimei persoane fiind finalizat în jurul orei 17:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAE anunţă că 10 români care au fost pasageri ai autocarului implicat în accidentul din Bulgaria au revenit, sâmbătă seară, nevătămaţi, în România / Şoferul român a fost audiat, ca martor

 

 

UPDATE 3 -  „MAE informează că, la acest moment, reprezentanţii misiunii diplomatice române la Sofia acordă asistenţã consularã celorlalţi pasageri români, care nu au suferit vătămări în urma accidentului rutier, în vederea finalizării formalităţilor de audieri cu autorităţile bulgare care anchetează circumstanţele producerii accidentului, urmând ca aceştia să fie preluaţi, împreună cu bagajele lor, şi transportaţi în Romania cu un alt autocar al firmei care a organizat transportul iniţial”, mai arată comunicatul de presă al instituţiei.

De asemenea, Ambasada României la Sofia continuă dialogul cu autorităţile bulgare, cu pasagerii români, până la plecarea acestora spre România, şi va acorda asistenţa consulară specifică familiilor din România ale celor trei cetăţeni români decedaţi pentru îndeplinirea procedurilor legale necesare în vederea repatrierii trupurilor  neînsufleţite în România.

MAE transmite, pe această cale, sincere condoleanţe familiilor celor trei pasageri români decedaţi şi le urează celor cinci pasageri răniţi recuperare şi însănătoşire grabnică, conform sursei citate.

UPDATE 2 - „Au fost cinci victime ce au necesitat spitalizare, aceste victime sunt de origine română. Ele au fost aduse în ţară şi încă se mai desfăşoară acest lucru.  Au venit până acum primele trei victime. Nu o să vă pot da foarte multe detalii despre ele pentru că şi-au exprimat dorinţa de a nu li se face public diagnosticul”, a precizat secretarul de stat, sâmbătă la Spitalul Floreasca.

El a precizat că persoanele rănite sunt stabile şi conştiente.

„Sunt stabile, conştiente, sunt echilibrate hemodinamic. Au fost evaluate şi sunt în curs de a fi investigate amănunţit, urmând a se vedea pe ce secţii urmează a fi internate”, a explicat Cătălin Vişean.

Acesta a mai spus că cele trei persoane rănite aduse în ţară au vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani.

UPDATE 1 - „Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca aşteaptă pacienţii români răniţi în accidentul din Bulgaria. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil cu asistenţa medicală, Cătălin Vişean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie. Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi următorii răniţi. La nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, precizează Ministerul Sănătăţii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Mobilizarea  autoritătilor române în gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficientă  şi profesionistă. Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care  au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!”, a afirmat Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Acesta a mulţumit echipelor medicale şi celorlalte autorităţi din România şi din Bulgaria care s-au mobilizat urgent şi au găsit soluţii pentru a-i ajuta pe toţi cei care aveau nevoie.

„În astfel de momente conteaza enorm solidaritatea şi un sistem de urgenţă funcţional. Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autorităţile din statul vecin”, a adăugat Bode.

Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo - Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a precizat autorităţile bulgare au informat că procesul de identificare a tuturor victimelor din accidentul de la Veliko Târnovo este încă în desfăşurare.

În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi.

Ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.