Lumina Sfântă a ajuns, sâmbătă seară, în România, cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Delegaţia condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe aeroport pentru a distribui Lumina reprezentanţilor eparhiilor din ţară. Patriarhul Daniel a spus că anul acesta ”Lumina Sfântă a fost primită într-o atmosferă de tristeţe pentru toată lumea”, dar cu ajutorul ei s-a păstrat comuniunea cu Hristos, cu celelalte biserici şi cu credincioşii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit Basilica. ro, Patriarhul Daniel a spus, sâmbătă, că anul acesta ”Lumina Sfântă a fost primită într-o atmosferă de tristeţe pentru toată lumea”.

”Biserica Sfântului Mormânt era aproape goală. (...) Cu toate acestea, însă, faptul că Lumina Sfântă a venit şi anul acesta la Ierusalim şi în toate ţările ortodoxe care au trimis delegaţii spre a o primi în dar de la Hristos, aduce bucurie. Şi pe lângă binecuvântare, ne aduce şi o mare consolare, o mângâiere”, a declarat  PF Daniel la întâmpinarea Luminii Sfinte în Catedrala Patriarhală.

Preafericitul Părinte Patriarh a mai spus că „prin Sfânta Lumină, am fost şi anul acesta în comuniune”.

”Dincolo de toate opreliştile care există din cauza pandemiei, prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile Ortodoxe şi cu toţi credincioşii noştri, care deşi nu pot participa fizic în noaptea de Înviere la slujbă, totuşi, prin faptul că primesc în casele lor această Lumină Sfântă, ‹se luminează cu prăznuirea›, cum ne îndeamnă cântările de Sfintele Paşti, şi ‹unii pre alţii ne îmbrăţişăm› duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă prin aceeaşi credinţă pe care o mărturisim şi aceeaşi iubire pe care o arătăm lui Hristos şi Bisericii Sale”, a ai declarat PF Daniel.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit Basilica.ro, aeronava care a adus Lumina Sfântă în România a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Delegaţia condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe Aeroportul Otopeni pentru a distribui Lumina reprezentanţilor eparhiilor din ţară. Aceştia au purtat mască şi mănuşi de protecţie şi au respectat distanţa socială de 2 metri. 

FOTO - Basilica.ro
FOTO - Basilica.ro

Un avion a plecat la Sibiu, iar de acolo la Cluj, Timişoara şi la Baia Mare. Aeronava care a sosit din Ierusalim a dus Lumina în Iaşi. Reprezentanţii eparhiilor din zonele mai apropiate de Capitală au venit pe aeroport cu autoturismele pentru a lua Sfânta Lumină.

Delegaţia a plecat spre Catedrala Patriarhală unde a fost întâmpinată de Patriarhul Daniel, cel care a înfiinţat în 2009 această tradiţie a aducerii şi împărţirii Luminii Sfinte de la Ierusalim în toate parohiile din ţară.

De la ora 20.00, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 13.50 în Biserica Sfântului Mormântt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.