Şase pacienţi au fost evacuaţi, iar consolele de oxigen si gaze au fost inundate miercuri Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar - Arseni, din cauza infiltraţiilor mari de apă. Din motive de siguranţă a fost oprită alimentarea cu energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”UPU a Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni a fost redeschis la 100% capacitate”, au comunicat reprezentnaţii spitalului joi după-amiază.

UPDATE - ”Activitatea în UPU a fost reluată, pacienţii pot fi primiţi în limita a două treimi din capacitate. Locurile de resuscitare si urgenţe majore sunt 100% functionale, cele 10 locuri de urgenţe minore vor fi disponibile la rândul lor până la sfârşitul zilei”, au transmis reprezentanţii spitalului.

ŞTIREA INIŢIALĂ 

”În jurul orelor 21:20 in spatiul dedicat urgenţelor minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar - Arseni”  s-a observat o infiltrare masivă de apă,  din tavan.  Consolele de oxigen si gaze au fost inundate. Pentru siguranta pacienţilor şi a personalului, a fost intrerupt curentul electric”, anunţă unitatea sanitară.

FOTO: Libertatea
FOTO: Libertatea
Cei şase pacienti aflaţi în UPUau fost transferaţi la Sputalul ”Sf. Ioan”, iar celelalte urgenţe cu excepţia celor cu infarct miocardic au fost redirecţionate. 
”Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii”, anunţă reprezentanţii unităţii sanitare.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar - Arseni” a fost deschisă în septembrie 2021.

În aprilie 2022, un incendiu a izbucnit la aciperişul clădirii,

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.