Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, până în data de 28 martie, au fost realizate 1.050 de secvenţieri, fiind depistate 557 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, 3 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană şi 2 cu cea braziliană. Rata de confirmare este de 53,5%. Cel mai nou caz confirmat cu tulpina sud-africană este un bărbat de 51 de ani din Bucureşti, care provine din aceeaşi familie cu persoanele care au fost confirmate anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până la data de 28 martie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT 1050 secvenţieri. Au fost confirmate 562 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: britanică (B.1.1.7) 557, sud-africană (B.1.351) 3, braziliană (P.1) 2”, a transmis, joi, INSP

Sursa citată a precizat că rata de confirmare cu VOC a fost de 53,5%.

”Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană B.1.351, bărbat în vârstă de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19 din municipiul Bucureşti, din care 2 confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în ţară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, au mai transmis specialiştii.

Aceştia au precizat că s-au înregistrat 17 decese la persoane infectate cu tulpina britanică. 

Cele mai multe cazuri de infectare cu noile tulpini s-au înregistrat în Bucureşti, respectiv 264. În judeţul Timiş s-au confirmat 72 de cazuri, în Ilfov 29 de cazuri, în Suceava şi Cluj câte 22, în Iaşi 19, în Covasna 18, în Braşov 12, în Bihor 11 ş0 10 în Dâmboviţa. 

Doar zece judeţe nu au raortat până acum nfectări cu noile tulpini de coronavirus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.