Un incident a avut loc, marţi, la Mina Livezeni, judeţul Hunedoara, unde mai mulţi mineri din subteran sunt intoxicaţi cu fum şi gaze toxice. După evaluare, medicii au decis să transporte la spital 15 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE: ”După evaluarea de specialitate efectuată la fata locului de către personalul medical, 15 persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare. Toate persoanele sunt conştiente”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
Sursa citată a precizat că Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat.
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Hunedoara a anunţat, marţi, producerea unui incident la Mina Livezeni. 
 
”Conform informaţiilor furnizate de apelant, mai multe persoane aflate in subteran  ar fi intoxicate cu fum şi gaze toxice. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis ISU Hunedoara. 
 
La faţa locului, intervin o autospecială pentru transport victime multiple, 5 ambulanţe SMURD şi 3 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 
 
Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost prealertat şi elicopterul SMURD. 
 
 
ISU Hunedoara a precizat că, până în prezent, 14 mineri, intoxicaţi uşor cu fum, au fost transportaţi la Unitatea Primiri Urgenţe. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.