Un incendiu de proporţii a izbucnit, duminică, în Popeşti Leordeni, în apropierea Centurii Bucureşti. Au ars cu flacără mare şi degajări de fum materiale reciclabile din curtea unui depozit. ISU Bucureşti-Ilfov a transmis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei, iar şapte angajaţi ai depozitului au fost evacuaţi. Incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru stingere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE: ISU Bucureşti-lfov anunţă că incendiul a fost localizat şi sE lucrează pentru stingere.  

Dispozitivul a fost redus şi au rămas la faţa locului 12 autospeciale, din cele 24 care au acţionat.  

”Mai sunt mici focare, incendiul este localizat, nu mai prezintă pericol de extindere (...) Urmează să stabilim circumstanţele în care s-a produs şi s-a dezvoltat incendiul”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov. 

Acesta a explicat că şapte persoane se aflau în depozit în momentul izbucnirii incendiului.  

”Nu sunt persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Şapte persoane care erau aici, angajaţi, au fost îndepărtaţi din zona de pericol (...) A fost o degajare foarte mare de fum, specifică materialelor combustibile care au ars. Această coloană foarte mare de fum a fost influenţată de vânt, de aceea a fost luată decizia de a se transmite un mesaj prin sistemul RO-Alert din cartierele apropiate”, a mai precizat Daniel Vasile.  

UPDATE: ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că dspozitivul care intervine la incendiu a fost suplimentat. Acţionează deja 20 de autospeciale, alte patru fiind în drum spre locul intervenţiei. 

 
Suprafaţa afectată este de peste trei mii de metri pătraţi. 
 
 
”În zona de manifestare a incendiului nu sunt resurse de alimentare cu apă, se alimenteaza de la 2 km distanţă. Aceasta este e fapt cea mai mare problemă a intervenţiei. Pe unele porţiuni ale halei, incendiul a fost localizat şi flăcările au o intensitate mai redusă, dar în zona din curtea interioară unde sunt aceste stive înalte incendiul are o manifestare foarte pternică, flăcările au peste şase metri înălţime. Important este că până în acest moment nu sunt persoane rănite”, a declatat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
 
Potrivit acestuia, angajaţii firmei care se aflau în interior şi care au încercat să stingă incendiul cu mijloacele din dotare au fost evacuaţi de primele echipaje ajunse la faţa locului. 
 
”Exista un pericol foarte mare, au încercat să stingă incendiul cu mijloacele pe care le aveau la dispoziie, însă acest lcuru, evident, nu a fost posibil”, a mai precizat reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere, etc) depozitate în curtea unui operator economic din zona Soseaua de Centură. Flăcarile au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri şi au afectat inclusiv halele de depozitare”, a transmis, duminică, ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
Sursa citată a precizat că există pericol de extindere a incendiului la vecinătăţi.
 
Au fost alertate în total 15 autospeciale de stingere, iar autorităţile anunţă că nu sunt persoane ranite.
 
 
ISU Bucureşti - Ilfov a transmis mesaj de avertizare a populaţiei. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.