Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajări mari de fum. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale, suprafaţa afectată de incendiu fiind în creştere. Meteorologii anunţă că norul de fum se va dispersa. Poliţiştii dirijează traficul rutier în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Pompierii au precizat că focul a fost stins. 
 
Reprezentanţii Parcului Natural Văcăreşti au anunţat că se vor deplasa pe teren pentru a evalua impactul asupra florei şi faunei.
 
UPDATE: ”A fost un incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti. E afectată o porţiune de cca. 1 hectar, din suprafaţa de peste 180 de hectare a parcului. Reacţia pompierilor a fost promptă şi le mulţumim pentru rapiditate în stingerea incendiului. Vom cerceta cauzele şi vom face demersuri pentru suplimentarea pazei”, a declarat, marţi, Ştefania Simion, directorului Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV). 
 
Potrivit acesteia, ANPV e o structură recent înfiinţată. 
 
”Suntem în procedură de angajări, inclusiv angajări de rangeri pentru parc”, a mai transmis aceasta. 
 
Delta Văcăreşti are o suprafaţă de peste 180 de hectare şi a fost declarată oficial, prin hotărâre de Guvern, parc natural, fiind instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată.
 
UPDATE: Pompierii au transmis că incendiul este localizat şi se lucrează pentru stingere. 
 
Suprafaţa afectată a ajuns la 15.000 de metri pătraţi. 
 
UPDATE: ”În urma incendiului de vegetaţie din Delta Văcăreşti, traficul rutier se desfăşoară pe Şos. Vitan-Bârzeşti sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere. În acest context solicităm conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei. 
 
Poliţiştii recomandă pietonilor să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.
 
UPDATE: ”Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Delta Văcăreşti, Mun. Bucureşti sector 4, se apreciază că cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări (viteze la rafală de până la 35...45 km/h), din direcţie predominant vest-sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre est-nord-est”, au trnsmis meteorologii.
 
La rândul lor, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că intervin 11 autospeciale, suprafaţa afectată ajungând deja la 10.000 de metri pătraţi.
 
UPDATE: Din cauza vântului, suprafaţa afectată a crescut deja, fiind suplimentat numărul echipajelor care intervin. 
 
”A fost remis mesaj prin sistemul RO Alert pentru informarea şi avertizarea populaţiei”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Bucureşti-Ilfov intervine, marţi, la un incendiu de vegetatie în Delta Văcăreşti. Incendiul se manifestă pe aproximativ 5.000 de metri pătraţi. 
 
Au fost trimise la caz 4 autospeciale de stingere.
 
”Sunt degajări mari de fum. Vântul influenţeaza modul de manifestare a incendiului”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.