Optsprezece cazuri de coronavirus au fost diagnosticate miercuri în România, numărul total ajungând la 47, ultimele cazuri fiind o femeie de 63 de ani şi un bărbat de 45 de ani care a intrat în contact cu pacientul internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Al 45-lea caz a fost diagnosticat miercuri seară, fiind vorba despre un bărbat de 20 de ani din Iaşi, asimptomatic. Alţi 5 bărbaţi veniţi din Italia au fost diagnosticaţi, ei fiind în carantină la Arad. Au mai fost depistaţi pozitiv miercuri un bărbat de 52 de ani din Constanţa, o femeie de 54 de ani, contact direct al bărbatului care a fost internat la Spitalul Dimitrie Gerota, un bărbat de 47 de ani din Bucureşti, un bărbat de 56 de ani a cărui stare s-a agravat, fiind internat la ATI la Spitalul ”Victor Babeş”, alte două persoane din Bucureşti şi una din Covasna, doi bărbaţi din Iaşi şi o femeie din Capitală, de 43 de ani, de asemenea contact al pacientului de la ”Gerota”. Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri că Spitalul ”Dimitrie Gerota” a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. El a precizat că ancheta epidemiologică continuă. Arafat a anunţat suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României, iar entităţile private sunt solicitate să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie. Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Arafat anunţă suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale necesare combaterii coronavirusului, în afara României. Instituţiile, solicitate să îşi decaleze programul de lucru. Acţiunile cu peste 100 de persoane, restricţionate - 2
CITEȘTE ȘI Arafat: Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. Ancheta epidemiologică continuă

UPDATE - Numărul cazurilor de coronavirus diagnosticate a ajuns la 47

Un caz este cel al unei femei de 63 de ani, care a intrat în contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel şi care s-a întors în România în data de 29 februarie

Celălalt caz este al unui bărbat de 45 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, asimptomatic. Acesta este contact direct cu fiul pacientului de 60 de ani care a fost internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, fiind apoi diagnosticat cu coronavirus.

UPDATE - Al 45-lea caz de coronavirus, diagnosticat - un bărbat de 20 de ani din Iaşi, asimptomatic

Al 45-lea caz de coronavirus a fost diagnosticat miercuri seară, fiind vorba despre un bărbat de 20 de ani din Iaşi, asimptomatic.

Acesta a venit din Italia pe 10 martie şi a întrat în carantină la Satu Mare. Tânărul este asimptomatic.

În  această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

El a venit cu maşina în care mai era o persoană, care la test a avut rezultat negativ, dar testul va fi reluat.

UPDATE - Un ofiţer SRI se află printre cei confirmaţi marţi cu coronavirus

Un ofiţer SRI se află printre cei confirmaţi marţi cu coronavirus, fiind derulată o anchetă epidemiologică pentru a stabili toate persoanele cu care a intrat în contact.

”În data de 10 martie 2020, un ofiţer din cadrul Serviciului Român de Informaţii a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, împreună cu Direcţia Medicală din SRI, au desfăşurat o anchetă epidemiologică pentru identificarea şi izolarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat în contact. În prezent, situaţia este sub control şi au fost luate deja toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri”, anunţă SRI.

Directorul SRI a dispus înfiinţarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii noului virus de către persoanele care au fost în contact cu pacientul confirmat cu coronavirus.

SRI comunică permanent cu instituţiile abilitate pentru gestionarea problematicii COVID-19 şi respectă cu stricteţe hotărârile acestora.

Bărbatul ar fi fiul bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu coronavirus după ce iniţial a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota”.

UPDATE - ”Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul cazurilor la nivel naţional a ajuns la 44”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre cinci bărbaţi cu vârste de  22, 30, 34, 36 şi 57 de ani veniţi prin vamă din Italia în data de 9 martie.
 
Cei cinci au fost plasaţi în carantină în Arad imediat după  sosire.

UPDATE - Bărbatul  de 52 de ani, din Constanţa, declară că nu a avut contact cu o persoană infectată şi nici nu a călătorit în această perioadă.

Rezultatul testului pentru COVID 19 în cazul său este pozitiv.

Bărbatul este al 10-lea caz de coronavirus diagnosticat miercuri şi al 39-lea din România.

UPDATE - O femeie de 54 de ani din Bucureşti este al 38-lea caz de coronavirus din România.

Femeia de 54 de ani este contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală.

UPDATE - Un bărbat de 47 de ani din Bucureşti a fost diagnosticat cu coronavirus, fiind al 37-lea caz din România.

Bărbatul a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03 şi  prezintă simptome din data de 06.03.2020. El este internat la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală.

UPDATE - Cel de-al şaptelea pacient diagnosticat miercuri este un bărbat din Bucureşti şi are 56 de ani.

El a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie.

Noaptea trecută a prezentat simptome, iar starea sa de sănătate s-a agravat, în prezent fiind internat în ATI la Spitalul Victor Babeş” din Capitală.

Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus a ajuns la 36, acesta fiind al şaptelea caz anunţat miercuri.

UPDATE - Cele trei noi cazuri, care aduc la şase bilanţul zilei de miercuri, sunt: 

- Un bărbat, de 55 ani, din Bucureşti, contact cu pacientul de 60 de ani deja diagnosticat care a fost internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Pacientul e asimptomatic
- Un bărbat de 31 de ani, din  Bucureşti, aflat în autoizolare.
- O femeie de 53 ani, din Covasna, sosită din 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare.

UPDATE - ”A fost confirmat cel de - al 32 - lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.  Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iaşi,  contact cu un caz confirmat în Varşovia. Bărbatul era în autoizolare din data de  9.03.2020”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea este al treilea caz confirmat în cursul zilei de miercuri şi al treilea caz din judeţul Iaşi.

UPDATE - Lista măsurilor anunţate de secretarul de stat Raed Arafat

  1. Suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuţiei medicamentelor, dispozitivelor medicale şi materialelor sanitare esenţiale în prevenţia şi tratarea infecţiei cu COVID-19, în afara teritoriului României. Lista de medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii;
  2. Recomandarea decalării de către entităţile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajaţi, a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Recomandarea se aplică la nivelul municipiului Bucureşti şi a municipiilor reşedinţă de judeţ, începând de mâine, 12 martie, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.
  3. Pentru instituţiile publice, decalarea programului este obligatorie, în aceleaşi condiţii menţionate mai sus, în perioada 12-31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire. Instituţiile publice  care nu pot aplica aceste reguli, vor identifica soluţii alternative pentru evitarea utilizării de către angajaţi a mijloacelor de transport în comun în perioadele aglomerate;
  4. Restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire;
  5. Sistarea activităţilor cu public pentru muzee. Măsura este valabilă, de asemenea, până la 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire;
  6. Recomandarea suspendării activităţii didactice din învăţământul superior, până la data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, dar şi utilizarea unor metode didactice alternative de învăţământ;
  7. La nevoie, structurile poliţiei şi jandarmeriei asigură măsurile de ordine publică şi însoţire necesare, inclusive fluidizarea circulaţiei rutiere pe traseele de deplasare cu ocazia transporturilor realizate pentru gestionarea tuturor situaţiilor ce vizează fenomenul coronavirus;
  8. în caz de necesitate, structurile poliţiei, jandarmeriei şi poliţiei locale desfăşoară măsuri de menţinere a ordinii publice în proximitatea locaţiilor unde sunt plasate persoane în carantină sau se realizează activităţi medicale specifice.

UPDATE Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 31 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, 6 au fost vindecate, 487 sunt în carantină, iar 11.684 sunt monitorizate la domiciliu.

UPDATE - Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 31 - lea caz la nivel naţional. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iaşi.
 
Bărbatul a revenit din Veneţia în 2 martie, debutul bolii a fost pe 4 martie şi a fost internat în 10 martie.
 
Pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 30 - lea caz la nivel naţional.  Este vorba despre o femeie,  43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.
Aceasta este a cincea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul ”Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică.
În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID - 19 fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani. De asemenea, o altă femeie a fost şi ea diagnosticată. Cazul de miercuri este cel de-al cincilea în rândul celor care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani.
Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 30 de persoane, 13 fiind în Bucureşti.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.