Douăsprezece percheziţii au loc luni în judeţele Ilfov şi Mureş, într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni care au obţinut ilegal diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist în UE, fără a cunoaşte limba română şi fără a frecventa cursurile sau stagiile de practică. Cercetările se desfăşoară cu privire la infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals intelectual, uz de fals şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Surse apropiate anchetei afirmă că 11 italieni au beneficiat de diplome false.
Conform aceloraşi surse, urmează să fie audiaţi elevi italieni, liderul grupului, care e italian, profesori şi reprezentanţi ai conduceriil şcolii, funcţionari de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi o persoană de la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Mureş.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează 12 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Mureş, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, uz de fals şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, faţă de mai multe persoane cercetate”, transmite IGPR.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, la nivelul unei şcoli postliceale, ar fi fost dezvoltat un mecanism ilegal, constând în şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni - care nu cunosc limba română şi care nu s-au prezentat la cursuri şi stagii de practică - urmată de eliberarea de diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene.
 
În cauză, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 8 persoane, în scopul depistării acestora şi conducerii la sediul unităţii de poliţie, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, a drepturilor şi obligaţiilor aferente şi audierii.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.