Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu au sosit împreună marţi dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi, unde s-au adunat mii de oameni, în aşteptarea ceremoniilor organizate de Ziua Unirii Principatelor. Membri ai organizaţiilor civice care reproşează lipsa investiţiilor pentru Moldova au strigat ”Hoţii!” şi au fluierat. În piaţă se află şi simpatizanţi AUR, care au avut dispute cu jandarmii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii afişează pancarte pe care scrie ”Nu extremismului în Moldova”, dar reproşează li lipsa finanţărior pentru spitale în zona Moldovei.

Printre cei prezenţi în piaţă se află şi zeci de protestatari de la asociaţiile civice Moldova vrea Autostrada, Împreună pentru A8 si Reset.

Câteva sute de simpatizanţi AUR, în frunte cu liderul partidului George Simion au organizat un marş de la Palatul Culturii până în Piaţa Unirii şi au avut confruntări cu jandarmii, cărora le-au strigat ”Ruşine să vă fie!”.

Premierul Nicolae Ciucă este aşteptat la ora 11.00 la manifestări, urmând să rostească un discurs. De asemenea, şi-a anunţat prezenţa la Iaşi şi preşedintele Camerei, liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.