Autorităţile din Harghita au transmis, vineri, un mesaj RO-Alert în Miercurea Ciuc, unde a fost semnalată prezenţa unui urs într-o intersecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Apelul a fost făcut de către o femeie care ar fi observat un urs în zona intersecţiei străzilor Bradului şi Ciocârliei, din municipiul Miercurea Ciuc, pe drumul forestier spre Jigodin. La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, care în urma verificării zonei unde a fost semnalată prezenţa ursului, nu a putut să confirme prezenţa animalului sălbatic”, a transmis Jandarmeria Harghita. 

Jandarmii au verificat şi în zonele apropiate, dar nu au zărit niciun urs.

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj SMURD Miercurea Ciuc.

Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, au mai transmis jandarmii. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”S-a semnalat prezenţa unui urs în municipiul Miercurea-Ciuc, zona intersecţiei străzilor Bradului şi Ciocârliei, pe drumul forestier spre Jigodin”, anunţă, vineri, ISU Harghita.  

Sursa citată a precizat că s-a transmis mesaj de avertizare RO-Alert.  

De asemenea, spre zona indicată au fost direcţioate echipaje de intervenţie.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.