Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că s-a discutat un proiect de OUG care prevede că angajaţii din asistenţa socială trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală.”, a declarat premierul.  

Potrivit acestuia, proiectul a fost abordat în prima lectură.  

Premierul a precizat că se doreşte testarea tuturor angajaţilor: ”Mergem în această direcţie, clar vom cere testare, personalul medical e vaccinat 70 la sută. Vom vedea cea mai bună variantă”. 
 
Întrebat dcă testarea se va face pe banii angajaţilor, premierul a afirmat: ”În acest moment aceasta este variantă”. 
 
Florin Cîţu a expkucat că statul oferă vaccinarea graturită, dar a explicat să se va mai discuta acest aspect, actul normativ fiind doar în prima lectură. 
 
Varianta de lucru aflată, însă, în acest moment pe masa Guvernului este testarea pe banii angajaţilor. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.