Guvernul a aprobat, joi, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale. Astfel, prin acest memorandum, peste 2.000 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen. Este vorba despre posturi vacantate în cursul anului 2023. A fost aprobată ocuparea tuturor celor 599 de posturi de medici solicitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: „Guvernul României, Ministerul Dezvoltǎrii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Ministerul Sănătăţii se preocupǎ de asigurarea resursei umane în special în spitalele din subordinea administraţiei locale. Guvernul României a aprobat prin Memorandum organizarea de concurs pentru ocuparea a 2.226 de posturi în unităţile sanitare din subordinea autorităţilor locale”, a transmis, joi seară, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Acesta prezită detaliat lusta cu posturile, respectiv:

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
  • 706 posturi de medici
  • 746 posturi de asistenţi medicali
  • 470 posturi de personal medical auxiliar
  • 75 de posturi pentru TESA
  • 45 de posturi pentru personalul de specialitate medico-sanitar
  • alte posturi

ŞTIRE INIŢIALĂ: În cazul posturilor de asistent medical, a fost aprobată ocuparea prin concurs sau examen a jumătate din numărul celor solicitate, iar pentru personal de specialitate medico-sanitar cu studii superioare (de pildă asistent social, farmacist, biolog etc), pentru categoriile de personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical) şi pentru personalul sanitar auxiliar (îngrijitoare, brancandier) au fost aprobate 30% din numărul posturilor solicitate, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Este a doua decizie de deblocare a posturilor în sectorul sanitar şi al asistenţei social luate de Guvern de la începutul anului.

În şedinţa din 11 ianuarie, au fost adoptate de Guvern două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitale din subordinea ministerului, respectiv, unul propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitale aflate în subordinea autorităţilor locale.

În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi, cu următoarea precizare: toate posturile de medic solicitate atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către Ministerul Dezvoltării, au fost şi atunci aprobate, în total peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.